Sport

2017.10.22. 17:01

Dubek volt a nyerőember, győzött a ZTE FC

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a ZTE FC együttese vasárnap délután a Soroksárt fogadta és az egerszegiek hazai pályán szerettek volna javítani. A zalaiak a legutóbbi két találkozójukat elveszítették, ezúttal nyertek és nagyon fontos három ponttal gazdagodtak.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC – Soroksár FC 2-0 (1-0)

ZTE Aréna. 568 néző. Jv.: Kovács J. (Becséri, Iványi).

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Forgács, Polényi, Bedi – Ágoston, Patvaros – Ekker, Dubek (Végh, 90.), Babati (Kertész, 71.) – Balázs Zs. (Nagy G., 77.) – Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Soroksár: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Gyömbér, Valencsik – Huszák (Csillag, 31.), Tamási, Frőhlich, Gera D. (János N., 70.) – Lakatos, Albert Á. (Pál A., 77.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Dubek (32., 83.).

Sárga lap: Ágoston (17.), illetve Tamási (30.), János D. (76).

Az indián nyárt vasárnapra felváltotta az ősz, délutánra pedig megérkezett az eső is. A ZTE FC csapatába visszatért a hosszú ideig sérült Bedi Bence, de más változás is akadt a kék-fehérek kezdőjében a legutóbbihoz képest. Vernes, Koszó és Nagy Gábor is kimaradt, Dubek pedig ezúttal közvetlenül az elöl lévő Balázs Zs. mögött helyezkedett. Az már a találkozó elején kiderült, hogy a Soroksár is felvállalja a találkozó elejétől a nyílt futballt.

Fotós: Katona Tibor

A 7. percben Gera Dávid lövését kellett hatalmas bravúrral Szappanosnak a léc fölé tolnia, majd a 10. percben Frőchlich sarkazása után újra Gera került lövőhelyzetbe, s megint a zalai kapusnak kellett mentenie. Mégis, valamivel többet a ZTE FC kezdeményezett, a 15. percben Balázs Zsolt fejese ment mellé. Váltakozó maradt a játék, de szögleteken kívül nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Lipcsei Péter, a vendégek mestere viszonylag korán fél óra elteltével cserélt, Huszák sérülés miatt jött le a pályáról. A 32. percben jött az első gól, amikor a ZTE jutott szabadrúgáshoz a kaputól 22 méterre. A labda mögé többen is felsorakoztak, végül Tomás Dubek lőtte el a labdát, amely a jobb felsősarokban kötött ki, 1-0. Az egerszegiek szándéka egyértelmű volt a vezetésük után, vagyis próbálták kihasználni a lélektani előnyt. Sorra érkeztek a labdát a Soroksár tizenhatosára, mégis Szappanosnak kellett újra nagyot védenie. A 39. percben szabadrúgás után Dvorschák fejelt kapura, de a zalai hálóőr mentett. A vendégek pedig a szünetig lendületben maradtak, inkább ők támadtak.

Fotós: Katona Tibor

A szünetben egyik edző sem cserélt, így folytatódott a játék és a 47. percben Tamási lövését védte ismét jó érzékkel Szappanos. A ZTE nem lehetett nyugodt, hiszen a Soroksár támadásaiban benne volt a gól, így az 52. percben Gera lövése is alig ment fölé. Az egerszegieknek egy fokkal gyorsabban kellett volna gondolkodniuk és játszani is, hogy zavarba hozzák a vendégeket. Ehelyett sok volt a pontatlanság, ami részben a vizes talajnak is betudható volt. A zalaiak szögletekig eljutottak, de kapuralövésig csak ritkán, pedig gól csak ebből születhetett volna. A mérkőzés ezen szakaszában kevés volt a zalaiak futballjában a játék, a Soroksár pedig ha nem is támadott folyamatosan, de azért eljutott lövésekig, de a kaput nem találták el. A vendégek egy idő után fölénybe kerültek, a ZTE ugyanis képtelen volt megtartani a labdákat.

A 67. percben Gera iramodott meg, Szappanos kijött, de a soroksári fiú eltudta pöckölni mellette a labdát. Az üresen maradt kaput mégsem tudta bevenni a vendégcsapat, ugyanis végül Polényi a gólvonal előtt testével fogta fel a lövést. Nagy szerencséje volt itt a ZTE-nek és megúszta a gólt. A 74. percben újabb nagy vendéghelyzet következett, Lakatos lépett el a bal oldalon, centerezését Bedi fülelte le, de megcsúszott a lábán a labda és az üres kapu felé gurult.

Fotós: Katona Tibor

Végül a gólvonal előtt Bedi becsúszva kanalazta ki a labdát. A második félidőben inkább a Soroksárnak voltak helyzetei, amely továbbra is jobban járatta a labdát, az egerszegieknél szinte alig volt a labda. Aztán a 83. percben egy kivágott labdát Dubek játszotta le a bal oldalon induló Kertésznek, aki hatalmas üres területbe futhatott be. Középen Dubek követte a támadást, kapta is a labdát és a tizenegyespontról, Valencsik mellől laposan a hálóba lőtt, 2-0. Rögtön ezután Frőhlich 25 méteres bombáját öklözte ki Szappanos, akit ezt követően ápolni kellett, de folytathatta a játékot. A Soroksár teljesen kitámadott már ekkor, Csillagnak volt még egy nagy lövése, de Szappanos védett. A lecserélt Tomás Dubek nagy tapsot kapott a nézőktől, de meg is érdemelte, hiszen ő volt a találkozó nyerőembere.

Fotós: Katona Tibor

A ZTE FC pedig megnyerte a találkozót, amely helyzetében nagyon fontos volt, de tegyük hozzá, a Soroksár a szimpatikus vesztes díját is elnyerhette volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában