Kézilabda

2018.02.21. 20:18

Csapataink ígéretes kezdés után rendre visszaestek a kézilabda NB II-ben

Megkezdődött a kézilabda NB II-ben a tavaszi idény. A zalai csapatok közül senkinek nem sikerült nyernie a nyitányon, és döntetlen is csupán egy született.

Kámán Adrienn (Egerszegi KK) ziccerben a Győri ETO KC második csapata elleni összecsapáson Fotó: Katona Tibor

Nők, Dél-nyugati csoport:

Duna-Pent-

Hévíz 28-26 (15-13)

Dunaújváros, 100 néző. Jv.: Csuka, Kocsis.

Hévíz: Bán-Farkas – Buzás 3, Gácser 10, Burghardt L. 3, Berecz 2, Fehér 1, Cseberko 2. Csere: Molnár (kapus), Holczbauer 3, Halász, Belina, Kovarszki 2. Edző: Baranyai Norbert.

Esélyeshez méltón, jól kezdett a Hévíz és a 25. percig vezetett. Az első játékrész utolsó percében végleg kiállították a csapat első számú védőjátékosát, Fehér Kittit, és ez megzavarta a zöld-fehéreket. A hazaiak fordítottak, és a szünet után többnyire 2 góllal vezettek, míg a fürdővárosiak futottak az eredmény után. A Duna-partiak meglepetésre, de nem érdemtelenül győzték le a szokatlanul sok gólt beszedő vendégeket.

Kámán Adrienn (Egerszegi KK) ziccerben a Győri ETO KC második csapata elleni összecsapáson Fotó: Katona Tibor

Észak-nyugati csoport:

Egerszegi KK-Győri Audi

ETO KC II. 24-29(16-15)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Gáspár, Vörös.

EKK: Mikolics – Balogh 2, Hári 2, Jáger 1, Balogh B. 10, Kámán 1, Gotthárd 4. Csere: Tállai (kapus), Major, Eszteró, Pem 2, Mátyás 2, Bogár, Kovács. Játékos-edző: Csatáné Balogh Beatrix.

A két csapat őszi találkozójához képest erősebb együttessel állt fel a Győr. Amely ellen a házigazda nagyon jól kezdett, hiszen 4 góllal ellépett ellenfelétől. Ebből a szünetre egy maradt, a fordulás után azonban agresszívebben védekezett a Győri ETO II., amivel zavart tudott okozni az EKK játékában. Következett egy kilencperces időszak, amikor az ETO megfordította a mérkőzést. Innentől tartotta a lépést a vendégekkel a házigazda, azonban a különbség megmaradt közöttük. Csatáné Balogh Beatrix játékos-edző a vereség ellenére nem volt elégedetlen sem.

Jók: Balogh B., Gotthárd.

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Keszthely GDSE-

NEKA U 22 26-30 (12-14)

Keszthely, 50 néző. Jv: Antal, Antalné

Keszthely GDSE: Szemerédi – Tölli, Csiszár 2, Baranyai 4, Harnóczi 2, Sasvár 1, Tóth L. 11. Csere: Kovarszki 4, Hegyi, Mayer 1, Doharszky 1. Edző: Illés Csaba.

Lendületesen kezdett az éllovas ellen a Keszthely. Ennek eredményeként az első félidő jelentős részében nemcsak előnyre tettek szert, de a mérkőzést is irányították, ám a félidő utolsó támadásait elrontották, és a vendégek indításokból szereztek előnyt. Fordulás után sokáig maradt a különbség, a hazaiak az egyenlítésért küzdöttek. Többen betegen léptek pályára, a végjátékban kimaradt ziccerek is ennek a számlájára írhatók. Így a Balaton-partiaknak nem sikerült megragadniuk a pontszerzés esélyét.

Jók: Tóth L., Kovarszki.

Nagykanizsai Izzó SE- Sport 36-Komló U22

25-25 (13-11)

Csurgó, 50 néző. Jv.: Tóbiás, Végh A.

  • Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 4, Vadász 4, Csalló 1, Hári 2, Kiss G. 4, Lebár 8/4. Csere: Török (kapus), Jónás 2, Tompek, Füle, Babati, Gilitsch. Edző: Madarász Péter.
  • Nem kezdte rosszul a találkozót a hazai mérkőzését ezúttal Csurgón rendező Izzó SE, a kanizsaiak problémája csupán az volt, hogy már ebben az időszakban is rengeteg ziccert puskáztak el. Ez a második félidőben is folytatódott, amihez jött még a büntetők kihagyása, így hiába volt jó a védekezés és a kapusteljesítmény, a vége döntetlen lett. Ráadásul mindez úgy jött össze, hogy időn túli hetest fogott Török Roland. A második helyezett kanizsaiaknak ezúttal meg kellett elégedniük az egy ponttal.

    Jók: Nagyvizeli, Török, Lebár.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában