Kézilabda

2017.09.20. 19:45

Az újonc EKK Győrben, a Hévíz viszont itthon kapott ki

Két vereség a zalai női csapatok mérlege az NB II-es kézilabda-bajnokság nyitányán. A Délnyugati-csoportban a Hévíz hazai pályán kapott ki, míg az északnyugatiba sorolt újonc Egerszegi KK idegenbeli vereséggel kezdett.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

A női kézilabda NB II első fordulójának legeredményesebb zalai játékosa az Egerszegi KK játékos-edzője, Balogh Beatrix volt, aki a képen az egyik edzésen látható Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Hévíz SK–Hévíz SK–Duna Pent 19-21 (8-10)Hévíz, 150 néző. Jv.: Csányi, Drinóczi. Hévíz: Bán-Farkas – Buzás, Kovarszki 2, Berecz 2, Burghard L. 3, Gácser 5, Czigány. Csere: Fehér 2, Horváth K., Holczbauer 2, Cseberkó 3. Edző: Baranyai Norbert.

Jól kezdett a Hévíz és egy-két góllal vezetett, míg a félidő közepén egyenlítettek a vendégek, majd fordítottak is. Rendkívül kevés volt a gól mindkét oldalon, hiszen remekeltek a kapusok és ragyogóan blokkoltak a vendégek, akik indulásokkal a második félidő közepén már öt góllal is elhúztak.

A női kézilabda NB II első fordulójának legeredményesebb zalai játékosa az Egerszegi KK játékos-edzője, Balogh Beatrix volt, aki a képen az egyik edzésen látható Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Az utolsó tíz percre nagyon motiválttá vált a Hévíz és 19-20-nál az utolsó percben az egyenlítésért támadott, ám a felső lécről kipattanó labdából a vendégek növelték az előnyüket és megszakították a zalaiak hosszú hazai veretlenségét.A taktikusan és jól játszó dunaújvárosiak meglepetésre, de nem érdemtelenül nyertek a zöld-fehérek ellen, akiknél a legjobb embernek a kapus bizonyult.

Jók a hazaiak közül: Bán-Farkas, Cseberkó. Győri Audi ETO KC III– Egerszegi KK26-22 (14-15)Győr, 100 néző. Jv.: Fábián, Vandróczki. Egerszegi KK: Becze – Jáger 4, Hári 3, Balogh V., Novográdecz 1, Csatáné Balogh B. 8, Kámán 1. Csere: Mikolics (kapus), Eszteró 1, Gotthárd 3, Pem, Bogár, Marton 1, Major R., Kovács. Játékos-edző: Csatáné Balogh Beatrix.Az újonc Egerszegi KK története első NB II-es mérkőzését a Győri Audi ETO KC utánpótlását jelentő csapattal játszotta. Az első félidőben nagyszerűen támadtak az egerszegiek, akik könnyen tudták a támadásaikat góllal befejezni.

A fiatalokból álló ellenfél gyors lerohanásait gyors visszarendeződéssel igyekezett az EKK hárítani, és ennek köszönhetően a zalaegerszegi együttes vezetett is a szünetben. A második játékrész második felében a folyamatos gyors tempónak is betudhatóan már döcögősebbek voltak az egerszegiek támadásbefejezései, az eladott labdákat pedig a győri lányok gyorsan gólokra váltották. Ezzel a hazaiak fordítottak és az előnyüket a befejezésig már megőrizték. A vereség ellenére az EKK idegenbeli bemutatkozása nem sikerült rosszul.Az első hazai mérkőzését pedig most szombaton 14 órától vívja az EKK a Kölcsey-gimnáziumban. ie, ka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában