Női kosárlabda NB I

2018.10.17. 21:30

A címvédő megküzdött a győzelemért a ZTE NKK ellen

A női kosárlabda élvonalban a ZTE NKK a címvédőt fogadta tegnap este. A vendégek a harmadik játékrészben döntötték el a mérkőzést.

Jóna István

Koizar lendületben – a lába sem éri a földet. Sajnos, csak egy félidőn át tartott. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

ZTE NK–Sopron Basket 72-95 (21-21, 25-27, 6-26, 20-21)

Zalakerámia Sportcsarnok, 300 néző, Jv: Tőzsér, Goda, Kaskötő-Csabai.

ZTE NKK: Koizar 6, Kovács 12/3, Harrison 11/9, Hegedüs-Őri 8, Parker 5. Csere: Gáspár-Szalay 4, Horti 13/6, Benke 6, Ndiba 7, Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Sopron: Turner 4, Fegyverneky 8, Czukor 5, Dupree 22, Zahui 21. Csere: Salvadores 7/3, Dubei 2, Crvendakic 22/3, Varga, Wenninger, Határ 4. Vezetőedző: Roberto Iniguez.

Kipontozódott: Határ, Zahui.

Soproni kosárral kezdődött a találkozó, miközben nehezen állt össze a hazaiak védekezése és gyors kosarakkal el tudott lépni a vendégcsapat (6. p.: 7-14). A folytatásban jóval határozottabb védekezésre vál­tott a ZTE, mely az első tíz perc végére ki is egyenlített. A második tíz percben a hazaiak remekül tartották a lépést a Sopronnal (18. p.: 38-38). Az utolsó fél percben Zahui és Czukor pontjai alakították ki a félidei eredményt (46-48).

A harmadik negyedet gyors kosarakkal nyitotta a Sopron, míg a ZTE három percig nem talált a gyűrűbe (46-54). Ndiba büntetői törték meg a gólcsendet, de nem állították meg a vendégek rohamait. A Sopron pontosabban dobott és többször élvezték a játékvezetők támogatását (25. p.: 48-61). Elvesztették a ritmust a hazaiak, amit légiósai révén a Sopron kegyetlenül kihasznált (49-66). Az időkérés sem segítetett a ZTE NKK-n, a játékosok sorozatban rossz megoldásokat választottak támadásban. A vendégeknél Dupree nem tudott hibázni. A harmadik negyed hajrájáig a ZTE mindössze három pontot szerzett, a játékrész végén Benke hármasa ezt duplázta meg (52-73).

Koizar lendületben – a lába sem éri a földet. Sajnos, csak egy félidőn át tartott. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A záró negyed elejére eldőlt a mérkőzés, de ettől függetlenül tovább robogott a Sopron. A 33. perc elején Kovács bravúros hármasával zárkózott némileg a ZTE (57-80). A negyed felénél Iniguez mester sokadik reklamálásáért kapott technikait, a büntetőt pedig Hegedüs-Őri értékesítette.

A hajrában sem engedett ki a Sopron, mely végül második félidei meggyőző és ponterős játékának köszönhetően megnyerte a találkozót. De a hazaiaknak sem kell szégyenkezniük, hiszen az első félidőben pariban voltak bombaerős ellenfelükkel, ismét nehéz küzdelemre késztették a bajnoki címvédő alakulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában