Labdarúgó NB III: szoros zalai vereség és győzelem

2024.04.07. 18:31

Tabellaszomszédtól kapott ki a ZTE II., a Nagykanizsa masszív ellenfelet tört fel idegenben - fotógaléria

A labdarúgó NB III 23. fordulójában hazai pályán kapott ki a ZTE II., míg a Nagykanizsa küzdelmes meccset nyert meg Pécsett.

Varga Andor

A ZTE II. kapusa, Senkó Zsombor tisztáz egy szombathelyi beadás után

Fotó: Szekeres Péter

Északnyugati csoport:

ZTE II.–Szombathelyi MÁV Haladás VSE 1-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: ifj. Hartung.

ZTE II.: Senkó – Dóczi, Tullner, Korógyi (Györe, 34.), Boros, Kapus (Varga L., a szünetben), Meshack, Vogyicska (Mulasics, 79.), Lengyel, Kovács B., Kámi (Baloteli, 79.). Edző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Meshack (53. - 11-esből), illetve Szabó M. (16.), Pap (21.). Kiállítva: Györe (87.).

Az első félidő közepére két gyors és igencsak elkerülhető kapott góllal nehéz helyzetbe került a ZTE, mely amúgy számos ígéretes helyzetet kidolgozott szünetig, de ezek rendre kimaradtak. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a házigazda, viszonylag gyorsan jött az egyenlítés, illetve Meshack lőtt gy meg nem adott gólt is – ez az ítélet hazai oldalon finoman szólva nem aratott sikert. A vasi együttes a látottak alapján erősebb, mint a ZTE II., de a szomszédvárak és tabellaszomszédok rangadójának eredménye ezzel együtt is csalódás.

Koller Zoltán: „Nem akarom a játékvezetőre tolni a felelőséget, de a meg nem adott gól mellett egy elmaradt piros lap is befolyásolta a végeredményt. Nálunk viszont nem mindenki érzi át, hogy mi forog kockán, hogy az utánpótlás miatt mennyire fontos lenne a klub számára ez az NB III-as szereplés.”

További eredmények: Puskás II.–Kelen 2-2, Gyirmót II. –Veszprém 0-0, III. Ker TVE–ETO Akadémia 2-1, Budaörs–Komárom 1-1, Balatonfüred–Sopron 0-0, Bicske–Csorna 3-1, Dorog–Tatabánya 0-1.

Délnyugati csoport:

PTE-PEAC–FC Nagykanizsa 0-1 (0-0)

Pécs, 200 néző. Jv.: Virág.

FCN: Kálovits – Kovalovszki, Szanyi, Bence, Varga (Sági, 84.) – Godzsajev, Pintér (Kondor, 56.) – Winkler (Józsa, 84.), Szilágyi, Lőrincz – Major (Zsemlye, 76.). Edző: Gombos Zsolt.

G.: Lőrincz (66.).

Nevezetes kulisszák között, a sok nagy csatát látott egykori PMSC-stadionban feszült egymásnak a két csapat, melyek közül a Kanizsa villámgyors Winkler-ziccerrel nyitott, a hazai kapus azonban hárított. A folytatás kiegyenlített küzdelmet és kevés eseményt hozott, a nyárias melegben igazán nem tudtak felpörögni a felek. A PEAC a csoport legkevésbé attraktív támadójátékával rendelkezik (15 gól az egész szezonban), ám a védelme nem rossz (32 kapott találat), és ezeknek az ismérveknek megfelelt ezúttal is. Fordulás után egy darabig a hazaiak mutatkoztak veszélyesebbnek, ám a Kanizsa kihasználta első lehetőségét: labdaszerzés után és szép akció végén vezetett. A lefújásig a PEAC küzdött az egyenlítésért, de a vendégeknek legalább annyi esélyük volt a második, mint a baranyai csapatnak az első gól megszerzésére.

Gombos Zsolt: „Csak dicsérni tudom az ellenfelet, agresszívak voltak és bátran játszottak, a jó eredményeik nem voltak véletlenek. Nekünk nem voltunk igazán jó napunk, de elértük a céljainkat: megnyertük az összecsapást és ráadásul gólt sem kaptunk. Örülünk és dolgozunk tovább.”

További eredmények: Fehérvár II.–Iváncsa 1-2, Dunaújváros–MTK II. 1-1, Mohács–Bonyhád 1-2, Kaposvár–FTC II. 2-0, Érd–Szekszárd 1-3, Szentlőrinc–Paks II. 1-0, Gárdony–Dunaföldvár 0-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában