Egy gól döntött az FC Nagykanizsa javára is

2024.03.24. 13:52

Szeptember vége óta először nyert a ZTE FC II (frissítve)

A labdarúgó NB III-ban a 21. fordulót rendezték meg a hét végén. Az Északnyugati csoportban a ZTE FC II hazai pályán hosszú idő óta először nyert, a Délnyugati csoportban az FC Nagykanizsa Érden győzött.

Kerkai Attila

Csóka Dominik, a ZTE II játékosa készül kicselezni Balogh Ferencet (15) a nézők figyelmének középpontjában...

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC II–Caola SC Sopron 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Altorjay.
ZTE FC II: Köcse - Lengyel (Király, 46.), Kámi, Dóczi, Tullner, Korógyi - Boros, Balabás (Györe, 64.) - Baloteli (Mulasics, 53.), Kapus (Varga L., 64.), Csóka Do. Vezetőedző: Koller Zoltán.
Gólszerző: Varga L. (68.).

A ZTE FC II a nála tizennégy ponttal többet gyűjtött és a középmezőnyben helyet foglaló Sopront fogadta. Az egerszegiek nem voltak könnyű helyzetben, hiszen utolsó előttiként várták ezt a fordulót. Kiegyenlített meccset játszott a két együttes, s ha az első játékrészben figyelmesebben játszanak az egerszegiek, akár vezethettek volna. A gólra a második félidőig kellett várni, amikor egy labdaszerzés után Varga László ziccerbe került és a kapus mellett a hálóba gurított. Ez lett végül az egyetlen és győztes találat is, a ZTE FC II pedig szeptember 24. óta először nyert, azóta csak döntetlenjei voltak, illetve vereségek. A siker azért értékes, hiszen a Sopron jó formában érkezett: a tavasz addigi három mérkőzésén 7 pontot szerzett.

Koller Zoltán: "Erre a mérkőzésre úgy futottunk ki a pályára, hogy az utolsó szakmaszálba kapaszkodtunk. A srácok megértették ezt, megérdemelten nyertünk és ha pontosabbak vagyunk a labdaszerzéseinknél, már korábban is eldönthettük volna a mérkőzést."

Érdi VSE–FC Nagykanizsa 0-1 (0-1)
Érd, 150 néző. Jv.: Szommer.
FC Nagykanizsa: Kálovits - Józsa Á., Kovalovszki, Bence Sz., Szabó P. - Godzsajev - Winkler (Pintér, 78.), Szilágyi, Kondor, Lőrincz B. (Major, 89.) - Sági. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gólszerző: Kovalovszki (7.).

A rosszul sikerült múlt heti forduló utn a kanizsaiak javítani szerettek volna és gyorsan meg is szerezték a vezetést Érden egy szabadrúgást követően. Irányította a játékot a dél-zalai együttes, néha az Érd is megvillant  és teremtett veszélyt, de összességében jobban futballozott a Nagykanizsa.  A második félidőben is ez volt a forgatókönyv, nyert végül a korai góllal a dél-zalai együttes. 

Gombos Zsolt: „Két rosszul sikerült mérkőzés után az volt a legfontosabb, hogy ma nyerjünk. Örülök ennek a sikernek, ezzel talán kijövünk a hullámvölgyből.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában