Két hét múlva rajtol a rájátszás

2024.03.07. 08:30

Nagykanizsa férfi kézilabda-csapata a második legjobb mutatóval jutott az NB II.-es felsőházba

Győztes mérkőzéssel zárta az E csoport küzdelmeit a férfi kézilabda NB II.-ben a Nagykanizsa együttese, mely magabiztosan végzett a tabella élén.

Kühne László

A labdával Kovacsics Ferenc a kanizsai csapat egyik tavaly őszi, hazai bajnokiján

Fotó: Archív/Szakony Attila

MK Pelikán Siklós KC–Nagykanizsa 25-30 (13-15)

Siklós, 100 néző. Jv.: Herceg, Piller.

Nagykanizsa: Kovács A. – Sass, Péter 7, Apró 5, Hári 3, Vadász Csordás 7/2. Csere: Kovacsics 3/1, Bognár P. 2, Szabó G., Füstös 3, Balogh P., Báder. Edző: Csalló Ádám.

A hazaiak kezdtek jobban a meccsen, egy darabig vezettek is, ám aztán a Kanizsa elérte az „üzemi hőmérsékletet”, és már csak egyszer, fordulás után, 15-15-nél engedte igazán közel magához ellenfelét. A fáradtabbnak tűnő baranyai csapat ellen a vendégek becsülettel megküzdöttek a győzelemért, bár ennek a két pontnak a megszerzése Csalló Ádám csapatának már igazából nem volt létkérdés: a csoportot e nélkül is megnyerték, a felsőházi rájátszásba pedig nem viszik magukkal ezt az eredményt, hiszen a Siklós a tabella első részében végzett.

A folytatásban az E csoport első négy helyezettje az F csoport legjobbjaival (Százhalombatta, Csepel, Érd, Tököl) kerül közös mezőnybe. Az együttesek viszik magukkal az egymás elleni eredményeket, ami a Nagykanizsa esetében hat meccsen 9 pont – a dél-zalaiak a második legjobb mutatóval (a Százhalombatta 11-et gyűjtött) várják a folytatást. Ami pedig nincsen messze, hiszen a rájátszás két hét múlva kezdődik, s a kanizsai együttes az első fordulóban (március 23., 16 óra) a 6 ponttal és a 4. helyről rajtoló Csepel DSE vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában