Remeklés az emlékversenyen

2024.03.01. 10:00

Dancs Lora tartja remek formáját

Őszi sikerei után ezúttal Szerbiában versenyzett Dancs Lora, az egerszegi Japán Út Harcművészeti SE karatézója és mondhatni, hogy semmit nem vesztett a lendületből.

Kerkai Attila

Dancs Lora kezében a kupával, amit Krusevacból hozott haza

Forrás: ZH

A szerbiai Krusevac adott otthon az Oliver Tomic emlékére rendezett nemzetközi viadalnak, amin 11 ország közel ezer versenyzője vett részt az Ippon shobu és a sanbon shobu szabályrendszereket követve. Ezek lényege, hogy mindkettő vigaszág nélkül zajlik, különbség azért van közöttük. Az Ippon shobu kumitében (küzdelem) három perc küzdőidőn belül akár néhány másodperc alatt is eldőlhet a győzelem sorsa, ha valaki elér két waza-arit, vagy egy ippont. A sanbon shobu kumitében is három perc a küzdőidő, de itt két ippont érő, vagy négy waza-arit érő találat után hirdetnek győztest.

Nos, Dancs Lora, aki a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának tagjaként indult a szerbiai viadalon, mindkét szabályrendszerben megmérette magát a kadét, vagyis 16-17 évesek versenyében. Számára teljes sikert hozott ez, ugyanis mindkét szabályrendszerben megnyerte a kumite versenyszámot, de indult katában, azaz formagyakorlatban is, melyben az 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában