Újabb egzotikus helyre jutottak el a fiatalok

2024.03.21. 13:55

Barbadoson is úsztak a Keszthelyi Kiscápák

Az idei esztendős sem múlt el anélkül, hogy a keszthelyi Kiscápák SE tagjai körül páran ne jutottak volna el valamilyen egzotikus helyszínre. A cél ezúttal Barbados volt.

Kerkai Attila

A Kiscápák SE tagjai és Szántó Kata edző (jobbról) két vendéglátójukkal az uszoda előtt

Fotó: Keszthelyi Kiscápák SE

A keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskola három tanulója és két kísérő edző vehetett részt a barbadosi korosztályos úszó nemzeti bajnokságon. A lehetőséget egy pályázat (Nemzeti Tehetség Program) biztosította. Gergely Cecília, Gelencsér Ajsa, Csala Véda Júlia a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület igazolt úszói, akik a Karib-tengeri ország bajnokságáról 9 arany- 3 ezüst- és 3 bronzérmet hoztak haza remek úszásokkal, nem egy számban egyéni csúcsokkal a BASA Long Course National Championships 2024 versenyen.

Az egzotikus ország természetesen lehetőséget kínált arra is a zalai fiataloknak és edzőiknek, hogy közelebbről is megismerjék, így a versenyek mellett fakultatív programokon is részt vettek. S ha már fiatalok, nagy élmény volt a Grammy-díjas barbadosi popsztár, Rihanna szülőházát meglátogatni, az esernyőiket pedig nyugodtan itthon hagyhatták, hiszen a karibi időjárás minden igényt kielégített.

A Keszthelyi Kiscápák SE targjainak eredményei:

Első helyezések: Csala Véda Júlia (100 m gyors, 200 m gyors, 200 m vegyes, 50 m hát), Gelencsér Ajsa (400 m gyors, 100 m hát, 200 m vegyes), Gergely Cecília (100 m hát, 200 m mell).
Második helyek: Csala Véda Júlia (50 m mell), Gelencsér Ajsa (200 m gyors), Gergely Cecília (200 m vegyes).
Harmadik helyezés: Gelencsér Ajsa (100 m gyors), 200 m mell), Gergely Cecília (50 m hát).
Edzők: Szántó Kata, Csala Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában