Előbb Koprivnicán versenyeztek, majd Szigetváron

2024.03.14. 14:21

Arany és különdíj az egerszegi birkózónak

Horvátországban, nemzetközi kötöttfogású birkózóversenyen vett részt a Zalaegerszegi Birkózó SE, a Koprivnicán rendezett viadalon kilenc ország 365 indulója hat szőnyegen versenyzett.

Kerkai Attila

A ZBSE Szigetváron járt küldöttsége és az ott elnyert sok-sok érem.

Fotó: ZBSE

Az egerszegi birkózók közül Ugranyecz Flórián érte el a legjobb eredményt, hiszen megnyerte súlycsoportja küzdelmeit. A 44 kg-ban 28-an mérlegeltek, köztük Ugranyecz Flórián, aki a nap folyamán végig remekül birkózott, és öt mérkőzést megnyerve a dobogó tetejére állhatott fel. Sőt, az eredményhirdetés végén, a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is ő vehette át. A 40 kg-ban versenyző Timár Bence súlycsoportjában 32-en mérlegeltek, a fiatal egerszegi birkózó négy győztes, és egy vesztes mérkőzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Koprivnicán szerepeltek, balról Ugranyecz Flórián, Varga Nimród és Timár Bence
Fotó: ZBSE

A ZBSE versenyzőinek eredményei. U13. -40 kg: 3. Timár Bence. -44 kg: 1. Ugranyecz Flórián. U 15: - 68 kg: 7. Varga Nimród. 

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

Mozgalmas volt az elmúlt hétvégéje a Zalaegerszegi Birkózó SE-nek, hiszen  a horvátországi viadal mellett Szigetváron, a Zselic Kupán  is részt vettek birkózóikkal, összesen 14 fővel.  

A nemzetközi versenyen nem kevesebb, mint nyolc aranyérmet szereztek a ZBSE versenyzői, és természetesen jutott nekik az ezüst- és a bronzérmekből is. Mindezek mellett a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat Pete Lőrinc vehette át, a ZBSE csapata pedig az összesítésben a második helyezést érte el. 

A ZBSE birkózóinak eredményei. Aranyérmesek: Pete Lőrinc, Gerencsér Levente, Pataki Botond, Döbröntey Anna, Miklós Máté, Kónya Koppány, Miklós Tamás, Szipőcs Ákos. Ezüstérmesek: Kiss Máté, Kraller Levente, Kosztyó Valentin. Bronzérmesek: Pete Ignác, Kálmán János, Barabás-Bár Vajk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában