A Tuxera Aquaprofit NSK továbbra is vezet a Szuperligában

2024.02.18. 19:16

Megszakították a kanizsai sakkozók veretlenségét

A listavezető és bajnoki címvédő kanizsai csapat a sakk Szuperliga 4. fordulójában úgy látogatott Ajkára, hogy tisztában volt vele, a házigazdák erős együttessel állnak fel ellenük.

Kühne László

Andrej Volokitin, a kanizsaiak vendégjátékosa a második táblán szép győzelmet könyvelt

Fotó: Szakony Attila

Sentimento Ajka BSK – Tuxera Aquaprofit NSK 5,5:4,5

Ajka.

Eredmények (elöl a hazaiak): Szjugirov – Fljanov 0:1, Bánusz – Volokitin 0:1, Prohászka – Gledura 0,5:0,5, Balog I. - Balogh Cs. 0,5:0,5, Neszterov – Kántor 1:0, Neugebauer – Antal 0,5:0,5, Korpa – Márkus 0,5:0,5, Varga Z. - Medvegy 0,5:0,5, Pásti – Palczert 1:0, Gaál Zs. - Gara A. 1:0.

A hazai sakkcsapat bombaerős összeállítással kezdett, a kanizsaiak azonban ennek ellenére az első két táblán imponáló győzelmet hozott. A találkozó roppant szoros összecsapást hozott, hiszen a remik is nagy csatározásokat tartogattak, a dél-zalaiak az utolsó két táblán elszenvedett vereségüket sajnálhatják igazán. Bár az ajkaiakra érdemes a továbbra is listavezető kanizsaiaknak figyelniük, ugyanakkor a Paks beelőzte a Veszprém vármegyeieket a tabellán, jelenleg ők állnak a második helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában