Egy sérülés vetett véget a találkozónak, de terveznek idén még Eb-t is

2024.02.26. 19:10

Idő előtt ért véget a címmérkőzés

Nemzetközi küzdősport gálát rendezett szombaton az Apáczai VMK-ban a helyi Fightingsport Hungary Kick és Thai-Box SE.

Varga Andor

Az a bizonyos mozdulat, vagyis rúgás, ami után megsérült Ahmed Saad (balról) szeme, így a francia Ben Tahar Karim szerezte meg a vb-címet

Fotó: Pezzetta Umberto

A szervezők monstre programot bonyolítottak az X-Fight COD elnevezésű gálán, mely délután magyar - román utánpótlás párharccal kezdődött. A Next Generation viadal is tartogatott emlékezetes pillanatokat (a meccsek nagyobb részét egyébként a tapasztaltabbnak tűnő vendégek nyerték), az igazán férfias küzdelmek viszont a junior korosztályoktól kezdődtek.

Az esti programot még megelőzte a hivatalos megnyitó, melyen Szilasi Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, illetve ott volt a ringben az X-Fight világszövetség olasz elnöke, Mahmud Asker is, aki többek közt azért érkezett, hogy a helyi főszervezőnek, Horváth Ferencnek (aki egyébként a szervezet európai elnöke is) átadja a 7. dan megszerzését igazoló oklevelét.

- Úgy érzem, nagyon jó szórakozást nyújtott a küzdősport híveinek a rendezvény - értékelte a versenyt Horváth Ferenc. - A saját versenyzőink közül a 7 éves Nagy Norbert nagyon szépen helyt állt élete második meccsén, de 2-1-es pontozással kapott ki. A világbajnoki harmadik helyezett Czili Bálint technikai KO-val nyert, míg a veterán Pintér József egy nálánál fiatalabb és nehezebb ellenfelet vert meg. A nagykanizsai DKG-ból a junior Csamangó Áron tudott győzni, illetve említenem kell még a becsvölgyei Pass Hannát, aki bemutató meccsen lépett a ringbe.

A napot világbajnoki címmérkőzés koronázta meg, mely azonban idő előtt, sajnálatos sérüléssel ért véget. A francia Ben Tahar Karim és az egyiptomi Ahmed Saad összecsapásán egy rúgás következtében utóbbi szeme sérült meg, kórházi ellátásra szorult és nagyjából másfél perc után nem folytathatta a küzdelmet. Így pedig a címet ellenfele szerezte meg, KO-val.

Akiben pedig a félbeszakadt mérkőzés miatt esetleg maradt hiányérzet, még az idén orvosolhatja ezt: Horváth Ferenc elmondása szerint ugyanis rövidesen Európa-bajnokságot is terveznek rendezni Zalaegerszegen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában