Szanati Jószef és a csesztregi iskola is elismerésben részesült

2024.01.22. 12:24

Zalai díjazottak a diákolimpián elért eredményeikért

Ahogy a korábbiakban, úgy most is díjakat, elismeréseket vehettek át azok a testnevelők, illetve tanintézmények, akik az előző esztendő diákolimpiai kiírásában kimagaslóan teljesítettek. A 2022/2023. tanévi diákolimpiai versenyeken elért eredményeikért a tófeji Szanati Jószef és a csesztregi Kerkai Jenő általános iskola is díjazott lett.

Kerkai Attila

A képen balról Kissné Szatmári Szilvia, a csesztregi iskola intézményvezető-helyettese, mellette Maruzsa Zoltán, középen Csiszárné Németh Szilvia a Kerkai Jenő iskola intézményvezetője, Balogh Gábor, és a jobb szélen Szanati József a legeredményesebb zalai testnevelő

Fotó: MDSZ

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen elhangzott, hogy negyedmillió nevezés érkezett diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan 2 sportágban indultak el. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.

A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A díjakat a Magyar Tudományos Akadémián rendezettünnepségen Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, valamint az MDSZ elnöke Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó adta át. Zala vármegyében a legeredményesebb testnevelő Szanati József , a Tófeji Kincskereső Általános Iskola pedagógusa lett, aki tanítványaival számos országos sikert is elért a diákolimpiai küzdelmekben. Az intézmények országos pontversenyében a kis iskolák kategóriában az eredményességi rangsorban a második helyezért a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában