Ezúttal a női vívóknak jutott több érem

2024.01.30. 18:30

Kerekesszékes zalai vívók érmei az ob-n

A fővárosi Ludovika Arénában rendezték meg az idei kerekesszékes vívó országos bajnokságot, ahol a ZVE versenyzői nagyon szép eredményeket értek el.

Kerkai Attila

A ZVE kerekesszékes vívói és felkészítőik

Forrás: ZVE

A ZVE vívói, kiegészülve a nagykanizsai NTE 1866 sportolójával, Czimmermann Józseffel, aki most még kanizsai színekben fogott fegyvert, de egerszegi átigazolása már folyamatban van, összesen heten vettek részt az idei kerekesszékes országos bajnokságon.

A különböző sérültségi foktól és életkor alapján kialakított kategóriákban a zalai vívók között volt olyan, aki mindhárom fegyvernemben kipróbálta magát. A jó ZVE-eredmények idén inkább a női mezőnyben voltak jellemzőek, hiszen Kuczkó Zsóka, Pongrácz Zoé és Zsombok Helga is érmes lett, de Török Róbertnek köszönhetően férfi párbajtőrben is sikerült egy dobogós helyet begyűjteni. A verseny színvonalát emelte, hogy a magyar élmezőny paralimpikonjai közül is többen pástra álltak.

Zalai eredmények 

Nők: Kuczkó Zsóka (ZVE): párbajtőr 3., tőr 5. Pongrácz Zoé (ZVE): párbajtőr 2., tőr 3. Zsombok Helga (ZVE): párbajtőr 3., tőr 3.,

Férfiak: Czimmermann József (NTE 1866): párbajtőr 6️., kard 7️., tőr 7️.. Hodor Levente (ZVE): kard 8️. tőr 8️. Forgács Péter (ZVE): párbajtőr 8️., kard 6️., tőr 5️. Török Róbert (ZVE): párbajtőr 3., kard 5️., tőr 9.

Edzők: Miszory Béla, dr. Matyovszky Balázs, Hadnagy Gábor, Rosta Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában