Lutra Kupa

2024.01.26. 13:56

Idén is lesz koronglövő versenysorozat

Idén is megrendezik azt a regionális koronglövő versenysorozatot, amit dunántúli lőterek vezetői hoztak létre azzal a szándékkal, hogy lehetőséget biztosítsanak a sportág képviselői számára a folyamatos versenyzésre. A III. Dunántúli Korongvadász Lutra Kupa helyszínei közül kettő Zalában található.

Gyuricza Ferenc

Bándoli Miklós, a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület versenyzője egy korábbi koronglövő eseményen

Fotó: Gyuricza Ferenc

A 2022-ben alapított Lutra Kupa gyakorlatilag a megelőző években sikeresen megszervezett, majd jogutód nélkül hirtelen megszűnt Pannonia Superior versenysorozat folytatásának tekinthető, hiszen a részt vevő lőterek és a hozzájuk szorosan kapcsolódó egyesületek között is jelentős az átfedés. A Lutra Kupa öt önálló versenyből áll, ezek mindegyikét más helyszínen rendezik meg.  

A nyitó fordulónak április 20-án a Veszprém vármegyei Uzsa ad helyet, ezt május 25-én az első zalai verseny követi, amit Zalalövőn, a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület lőterén tartanak. Június 15-én Gyenesdiásra, július 20-án a Vas vármegyei Kemenesmagasiba várják a sportág képviselőit, míg az utolsó versenyt augusztus 10-én, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ravazd községben, a Magyalosi lőtéren tartják.  

A Lutra Kupa versenysorozatot ezúttal is hét kategóriában hirdették meg. Junior kategóriában a 25. életévüket még be nem töltött koronglövők indulhatnak, a veteránok versenyében pedig az 56 év felettiek vehetnek részt. A köztes életkorba tartozók számára három kategóriát – vadász, haladó és sport – nyitottak, illetve lesz külön női verseny is. Emellett az egyéni eredmények alapján a legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat szintén díjazzák. A versenysorozaton minden 18. életévét betöltött, fegyvertartási engedéllyel, vagy 16. életévét betöltött, versenyzői jogosultsággal és edzői kísérettel rendelkező személy indulhat, függetlenül attól, hogy igazolt tagja-e egyesületnek. A versenykiírás értelmében az egyes helyszíneken 75 korongot kell a résztvevőknek teljesíteniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában