Kikapott, mégis előzött a Nagykanizsa FC

2024.01.23. 17:00

Dobogóra lépett a dél-zalai csapat a futsal NB II Nyugati csoportjában

Az NB II Nyugati-csoportjában hazai pályán rangadót vesztett a Nagykanizsa Futsal Club, mégis előrelépett a tabellán.

Kühne László

Fehér szerelésben Kovács György, a második kanizsai gól szerzője a Tihany elleni hazai bajnokin

Fotó: archív/Szakony Attila

Különleges volt a 15. forduló a csoportban, hiszen két rangadót is rendeztek: a 4. Nagykanizsa az éllovast fogadta, míg a 2. helyen tanyázó UTE a harmadik Haladás II-t látta vendégül a fővárosban.

Nagykanizsai Futsal Club– TFSE-11Teamsports 2-7 (1-4)

Nagykanizsa, 250 néző. Jv.: Juhász.

NFC: Szabó Á. – Kollár, Pál D., Schuller, Kovács Gy. Csere: Szőke R. (kapus), Dömötörfy, Manganelli, Bagó Be., Béli M., Gyurcsányi, Németh M. Játékos-edző: Gyurcsányi Zsolt.

Gólszerzők: Bagó Be. (8.), Kovács Gy. (28.), illetve Kovács B. (7.), Petroff (15., 18., 26.), Hegedűs D. (16.), Tarjáni (23.), Schuller (34. - öngól).

A papírforma az elmúlt években az NB II-ben kimondottan fajsúlyos, még az élvonalba is belekóstoló TFSE mellett szólt inkább, de míg a vendégek nem érték el az „üzemi hőmérsékletet”, a Kanizsai állta a sarat (1-1). A folytatásban azonban a fővárosiakat már nem lehetett kizökkenteni a ritmusukból, gyors váltásokra voltak képesek, s a félidő végére komoly előnyt szereztek. Fordulás után is voltak fellángolásaik a házigazdáknak, de az összeszedettebb egyetemisták lényegében elfojtottak minden próbálkozást.

Közben azonban az UTE – számítva talán arra is, hogy az éllovas esetleg megbotlik Nagykanizsán – leiskolázta szombathelyi vendégét, s a 15-1-es hazai siker azt jelentette, hogy az NFC a veresége ellenére gólkülönbséggel megelőzte vasi riválisát a csoport dobogójának legalsó fokán.

Két hazai fellépés után, jövő hétfőn idegenbe megy az NFC, mely a sereghajtó Érd vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában