Spanyolországban kezdték a „körutazást” a ZKSE válogatottjai

2024.01.23. 14:44

Bruchner Regina és Endrédi Máté is letette névjegyét a cyclocross világkupán

Az elmúlt hétvégén a spanyolországi Benidormban állt rajthoz cyclocross világkupa-versenyen a Green Zone-ZKSE két kerékpárosa, Bruchner Regina és Endrédi Máté.

Varga Andor

Bruchner Regina válogatott mezben

Fotó: archív/ZKSE

Előbbi a junior nők 35 fős mezőnyének volt a tagja és a jól sikerült felkészülés, valamint az elmúlt hetek eredményei (például korosztályos elsőség a magyar bajnokságon) alapján bizakodóan várta a rajtot. Egy darabig jól is alakult minden, hiszen az egerszegi bringás a kilencedik helyen haladt, ám aztán az egyik akadálynál elesett, s mire újra nyeregbe szállt, utolérte a mezőny. A célig hátra lévő időben azonban Bruchner Regina fantasztikusan küzdött és visszakapaszkodott a tizedik helyig.

Nem lehet panasz a cyclocross ob-n friss férfi elit bronzérmes Endrédi Máté teljesítményére sem, aki első éves U23-asként indult a versenyen. Az ellenfelek agreszivitása itt már szinte megegyezik a legjobbak közt tapasztalhatóval, és ezt persze időbe telik megszokni. Máté a 39. helyen érkezett célba, ám az alig 5 perc hátrány a világ élvonalához képest abszolút látótávolság, a következő időszak feladata ennek lefaragása lesz.

A ZKSE válogatottjainak „kiküldetése” ezzel még épp csak elkezdődött: pár nap spanyolországi edzőtáborozás után a hétvégén újabb vk-futam következik a hollandiai Hoogerheide-ben, majd a sorozatot február 4-én a cyclocross világbajnokság zárja le a szlovákiai Táborban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában