Az utánpótlás korúaktól a szeniorokig volt kikre büszkének lenniük

2023.12.08. 08:00

Remek tőrhétvége ZVE-sikerekkel

Ifjak és szeniorok is pástra álltak a ZVE-ből a legutóbbi viadalokon. A fiatalok számára a Fülöp Mihály Magyar Kupa tőrverseny 3. fordulója jelentette az újabb kihívást, míg a szenior korú vívók országos bajnoksága is lezajlott.

Kerkai Attila

A ZVE fiataljai, érmekkel a nyakukban, edzőikkel, Simon Kristóffal (balról) és Fekete Gábor vezetőedzővel (jobbról).

Fotó: ZVE

Az elmúlt hét vége nem telt eseménytelenül a ZVE tőrözői számára. Az utánpótlás korosztályban gyermek, újonc és serdülő korcsoportban a szezon 3. fordulójára került sor a Fülöp Mihály MK országos tőr versenysorozatban, s ezzel a szezon felét zárták a versenyzők. A fiatalok viadalának a Törekvés SE csarnoka adott otthont, és egerszegi szempontból kiemelkedő eredmények születtek. Az újonc fiú tőrben (46 fő induló) Gróf Domonkos győzött, míg Bóbics Ádám a harmadik helyen végzett. Az újonc korcsoportú leányoknál (45 isnduló) harmadik helyen végzett Bagosi Borka. A serdülő fiúk 50 fős mezőnyében 8. lett Szemes Áron, a lányoknál (36 induló), szintén a 8. helyen végzett Tóth Abigél.

A ZVE szeniorjai, balról dr. Matyovszky Balázs, dr. Vízler Ádám és Rosta Richárd
Fotó: ZVE

A ZVE fiataljai a szezon félidejében előkelő helyen állnak az országos ranglistán. Íme. Újonc korcsoport. Fiúk: 1. Gróf Domonkos, 3. Bóbics Ádám. Leányok: 2. Bagosi Borka. Serdülők. Fiúk: 7. Gróf Domonkos. Leányok: 5. Bagosi Borka, 7. Tóth Abigél. Ők valamennyien az utánpótlás válogatott keret tagjai is. 

Nem csak a ZVE fiatajai vették ki részüket a versenyzésből, hanem a szeniorok is, hiszen ott voltak a veterán országos bajnokság mezőnyében. Három zalaegerszegi tőröző indult egyéniben és mindhárman a legjobb nyolcban végeztek korcsoportokban. A 40 év felettieknél dr. Vízler Ádám remek vívással a győzelmet, az a bajnoki aranyérmet szerezte meg, a +50 korcsoportban pedig dr. Matyovszky Balázs a dobogó harmadik fokára állva bronzérmesként zárt, míg Rosta Richárd az 5. helyen végzett. Másnap, a csapatversenyben a ZVE szoros asszóban maradt el a négyes elődöntőtől és végül az 5. helyen zárt. A csapat tagjai: dr. Matyovszky Balázs, Pataki Zoltán és Rosta Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában