Bronzérem a diákolimpiai elődöntőn

2023.12.25. 09:21

Ezúttal is remekelt a hévízi Bibó-gimnázium együttese

Harmadik helyen végzett a kézilabda diákolimpia országos elődöntőjén a hévízi Bibó István Gimnázium. A hévízi gárdát csak két nagyon erős együttes előzte meg a tornán.

Péter B. Árpád

A Bibó-gimnázium együttese bronzérmet szerzett a diákolimpia országos elődöntőjét

Forrás: Bibó-gimnázium

A bibósok a megyei fináléban minden ellenfelüket magabiztosan múlták felül, s ezzel jogot nyertek a dunántúli finálén való részvételre, amelyet Győrben, a Magvassy sportcsarnokban rendeztek, abban a létesítményben, amely korábban az európai élcsapatnak számító ETO otthona volt. A fiatalok a bemelegítést ezen a tornán a Győr jelenlegi arénájában végezhették.

Amint Nagy Boldizsár intézményvezető, a csapat edzője felelevenítette, első mérkőzésükön a Győr utánpótlását adó középiskolával kellett összemérni erejüket, s bár a bibósok jól játszottak, de alulmaradtak rendkívül erős ellenfelükkel szemben.

A harmadik helyért a Szentgotthárddal kellett megmérkőzniük a hévízi lányoknak, s végül nagy csatában sikerült győzelmet aratniuk, amellyel megszerezték a bronzérmet.

– Ez hatalmas eredmény egy kicsi iskolától, s nagyon büszke vagyok a lányok teljesítményére – szögezte le Nagy Boldizsár, hozzátéve: a csapat jó része a Hévíz SK felnőtt, illetve utánpótlás gárdájában pallérozódik. – Jövőre nehezebb dolgunk lesz, hiszen a kezdőcsapatunkból 4-5 játékos távozik, ám bízom abban, hogy az ittmaradó alsóbb évfolyamosokból, illetve a szeptemberben érkező fiatal lányokból ugyancsak ütőképes együttest tudunk kiállítani.

A Bibó-gimnázium csapata: Ács Réka Kira, Balogh Nóra, Bebesi Emília, Búza Ilka, Czigány Fanni, Fekete Luca, Giczi Kira, Horváth Petra, Kőhalmi Eszter, Kovács Kitti, Morácz Julianna és Pusztai Lili. Edző: Nagy Boldizsár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában