Zala-Veszprém-Vas vármegyei női kézilabda-bajnokság

2023.12.12. 11:33

A Hévíz SK az első, a GÓNA Lenti a második az őszi szezon után

Lezajlott a Zala-Veszprém-Vas vármegyei női kézilabda-bajnokság utolsó fordulója is, ami után a Hévíz SK csapata végzett az őszi idényben az élen.

Kerkai Attila

A Hévíz SK őszi bajnok női kézilabdacsapata

Forrás: Hévíz SK

A Hévíz rangadót játszott a Körmenddel és a fürdővárosban magabiztos, 28-16-os hazai siker született 12-7-es félidei állás után. 

Minden tekintetben jobb volt a Kissné Gliba Adrienn edző által irányított hévízi csapat, s jellemző a magabiztosságra, hogy a körmendiek csak a 8. perben szerezték az első találatukat és a másodikra is 15 percet kellett várni. Különösen Holczbauer Zsófia és Sziva-Balogh Piroska volt elemében a rengeteget szabálytalankodó vasiakkal szemben. A Hévíz a második félidőben is kitűnően védekezett, amihez 45%-os kapusteljesítmény jött még és a vártnál nagyobb különbséggel is megérdemelten nyertek a remek átlövéseket nyújtó, jól szervezett körmendiekkel szemben.

Az öt zalai csapatot felvonultató mezőnyben a Hévíz végzett az élén az őszi fordulók után. A bajnokság állása: 1. Hévíz 14 pont, 2. GÓNA Lenti 14, 3. Körmend 12, 4. Vasvár 9, 5. Zalaszentgrót 8, 6. Egerszegi KK 7, 7. USK 6, 8. Tapolca 0, 9. Páterdombi LSC 0.

A góllövőlista élcsoportja: 1. Kovács Judit (GÓNA Lenti) 60 gól, 2. Pusztai Lili (Hévíz) 58, 3. Horváth Diána (Körmend) 56, 6. Fekete Luca (Hévíz) 47, 7. Duzsik Nikolett (Hévíz) 45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában