Női amatőr kosárlabda NB I.

2023.11.17. 10:00

Nem ment idegenben a zalaiaknak

A női amatőr kosárlabda NB I. hatodik fordulójában a ZTE a szezon során először, a Vadmacskák pedig zsinórban negyedszer kapott ki.

Kerkai Attila

Fehérben Óházy Julianna (ZTE) a korábbi, Debrecen elleni hazai bajnokin.

Fotó: Pezzetta Umberto

Fehér csoport:

BKG Prima II.–ZTE NKK 69-64
(13-18, 14-17, 25-14, 17-15)
Szigetszentmiklós, 50 néző. Jv.: Pécsi, Koller.
ZTE: Óházy 6/3, Kovács G. 16/6, Szórád 10/6, Ács A. 13/3, Jurkó 14. Csere: Horváth Fru. 4, Kiss V., Szakonyi-Nagy V. Edző: Rózsás Gábor.

Kifejezetten jó és koncentrált játékot produkált a ZTE az első félidőben (27-35). Ám az NB I.-es csapatából hét visszajátszóval felálló Szigetszentmiklós a harmadik negyedben minden zalai védekezési hibát kihasznált és a 24. percben először került előnybe (40-39). Igazi ki-ki meccs kerekedett. A zárónegyedben néhány ponttal ellépett a házigazda, de volt még nyerési esélye a ZTE NKK-nak, ám a végjátékban a szerencsésebb hazai csapat felülkerekedett. A zalaiakat azonban a mutatott játékukért nem érheti szemrehányás.

Rózsás Gábor: „Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Kifejezetten örülök, hogy egy ilyen komoly kerettel felálló gárda ellen végig masszívan helyt álltunk és győzelmi esélyünk is volt idegenben.”

Zöld csoport:

ELTE Fortis–Kanizsai Vadmacskák 79-57
(23-11, 21-14, 17-14, 18-18)
Budapest. Jv.: Pohánka, Pál.
Vadmacskák: Németh L. 18, Rezsek, Kiss Szabó 12, Szilágyi L. 11, Kékesi 2. Csere: Simon A. 12, Simon-Riechel 2, Bagonyi, Csordás, Simon E. Edző: Gábor Erzsébet.

Esélyesebbnek számított és úgy is kezdett a találkozón a fővárosi együttes, a Vadmacskák nem sokkal a feldobás után máris tízpontos hátrányban találták magukat. A második negyedben némi lendületvesztés után újra elkapták a ritmust az egyetemisták, a különbség pedig tovább nőtt a felek között. Húsz pont feletti hátrányából igyekezett aztán zárkózni a KVSE, de a vendéglátók állandósították fölényüket. Az utolsó etap során a különbség még hullámzott kissé, de a hazaiak magabiztos sikert arattak.

Folytatás itthon

A következő fordulóban mindkét csapatunk vasárnap lép pályára, ráadásul hazai környezetben. A ZTE NKK vendége a tabella alsó részében található UNI Győr SZESE lesz, a mérkőzés 17 órakor kezdődik az Ostoros-csarnokban. A Vadmacskák pedig 16 órai kezdettel a csoport éllovasát, a Törökbálintot fogadja a Cserháti-csarnokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában