Az egerszegi tehetség újabb országos versenyen gazdagította kollekcióját

2023.11.10. 07:30

Nem enged az érmekből Szanati Máté

Három birkózó korosztály részére rendeztek szabadfogású diákolimpia országos döntőt, ahol mindhárom zalai klub birkózói képviselték magukat és természetesen iskoláik színeit. Az őszi szünetben rendezett országos döntők zalai termése öt pontszerző helyezés és egy érem lett.

Kerkai Attila

A serdülők (2008-09-ben születettek) versenyét Hajdúszoboszlón rendezték, ahol a 44 kg-os Somogyi Armandó (Kincskereső iskola, Tófej) a 4. helyen végzett. Püspökladány adott otthont a Diák II. korosztály (2012-13) küzdelmeinek. Ezen az eseményen a 4. helyen végzett 26 kg-ban Jordán Zsolt (Kincskereső iskola, Tófej), és 5. lett a 42 kg-ban Fűr András (Piarista iskola, Nagykanizsa), valamint Tímár Bence (Eötvös-iskola, Zalaegerszeg).

Szanati Máté és edzője, Gerencsér Zoltán
Forrás: ZH

A Diák I-es (2010-11) korosztály képviselői pedig Tatabányán küzdöttek meg egymással a diákolimpiai érmekért. Az 54 kg-os Böjti Csongor (Zrínyi-iskola, Nagykanizsa) az 5. helyen zárt. A legjobb zalai teljesítményt és eredményt a 38 kg-os Szanati Máté (Dózsa-iskola, Zalaegerszeg) nyújtotta, aki bronzérmet szerzett. Szanati Máté az idei évben mind a négy fontos országos versenyén érmet szerzett. Tavasszal kötött- és szabadfogású magyar bajnok lett, majd ősszel – súlycsoportváltás után – a kötött- és szabadfogású diákolimpia országos döntőjén egyaránt bronzérmet szerzett. A diákolimpiákon minden vetélytársát magabiztosan verte, csak a nála idősebb, már serdülő válogatott ellenfele állította meg. A sorsolás úgy alakult, hogy mindkét alkalommal a döntő előtt találkoztak, ami után mindkétszer a bronzéremmel vigasztalódhatott. Ez a teljesítmény azért is kiemelkedő, mivel a zalaegerszegi birkózó még csak elsőéves, ami azt jelenti, hogy jövőre is ebben a korosztályban bizonyíthat és már a serdülő korosztályba is felbirkózhat.

A tófeji versenyzőket Szanati József testnevelő-edző, a kanizsaikat Szatmári Zsolt, a zalaegerszegieket Gerencsér Zoltán edző készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában