Helyi sport

2023.11.21. 19:30

Két zalai vereség a női labdarúgó NB II-ben

Pont nélkül maradt a két zalai csapat a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

Zaol.hu

Kék szerelésben a zetés Mezőfi Emma a Csepel ellen.

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC – Kizotti Csepel TC 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kocsis.
ZTE: Kiss – Nagy, Szegedi (Király), Pupos (Tollár), Tóth (Sopronyi), Simon (Nyári), Hannig, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Hetyei), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Harsányi, illetve Gruber, Fekete-Bernhardt.

A dobogón tanyázó, jó képességű fővárosiak ellen gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE, majd a hazaiak egy darabig irányították is a játékot. A csepeliek a félidő végén egy szabadrúgást követően egyenlítettek. Szünet után a zalaiak szerették volna gyorsan eldönteni a mérkőzést, az ellenfél azonban fokozatosan átvette a játék irányítását. A Csepel szép akció végén szerezt meg a győztes találatot.
A jobb képességű vendégek a második félidőben jobban játszottak és kicsikarták a győzelmet.
Pergelné Kalamár Andrea: „A játék összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna ezen a meccsen.”

Airnergy FC – FC Nagykanizsa 3-1 (1-0)
Budapest, 50 néző. Jv.: Tóth.
FCN: Szabó Zs. – Balassa D., Molnár II. R., Pintér D., Nagy Fáró, Szollár, Farkas Cs., Kápics (Vékási), Németh P., Sóstai, Gergelics. Edző: Benedek József.

G.: Király, Bakos, Pavlik, illetve Szollár.

Tulajdonképpen csere nélkül, és a kapuba is mezőnyjátékost állítva kezdte a találkozót a zalai csapat. A vendégek megpróbáltak mindent az összecsapáson, de hátrányukat nem sikerült ellensúlyozni – Szollár gólja csak szépítésre volt elegendő 0-3 után.

Benedek József: „Egyenlő helyzetben talán másként alakult volna a találkozó, de foghíjas felállásunk behatárolta a lehetőséginket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában