Kálmán Bálint (ZTE SKK) ismét remekelt

2023.11.23. 10:28

Egy hétvége, két fölényes győzelem

Két verseny és két remek eredmény, így összegezhető Kálmán Bálintnak, a ZTE SKK légpuskás versenyzőjének közelmúltbeli külföldi "portyázása".

Kerkai Attila

Kálmán Bálint továbbra is biztosan tart a célra

Fotó: Sam Angeli

Kezdésként a szlovákiai Nyitrán a 27. alkalommal megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén vett részt. Ez a viadal a környező országok legjobb utánpótláskorú versenyzőinek nyújt remek lehetőséget, hogy összemérjék tudásukat. Kálmán Bálint a junior fiúk közt könnyedén jutott a döntőbe, amelyben az első lövéstől kezdve vezetett végül, ritkaságszámba menően, 5 körös előnnyel szerezte meg az első helyet, meglőve az egész verseny során elért legmagasabb döntő eredményt (250.9 kör).

A hétvége utazása aztán Nyitrától délre folytatódott, a szlovén fővárosban, Ljubljanába. Kálmán Bálint is résztvevője ugyanis a a Szlovén I. Ligának, melynek második fordulójában címvédőként szintén remekül lőtt. Megint nagyon jól sikerült számára a döntő, itt is végig vezetett és 251.3 körrel az élen végzett. A liga csapatversenyében (Nika Vuk és Lena Urisk Bakan szlovéniai csapattársaival) szintén az első helyen végeztek a 12 együttes között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában