Kézilabda NB II: a férfiak a szezon félidejében

2023.11.17. 18:30

A nőknél Siti Beáta látogatott csapatával szülővárosába, Nagykanizsára

Varga Andor

Balogh Bíborka (fehérben) 8 góllal a csapat legeredményesebb tagja volt. Fotó: archív/Szakony

A nagykanizsai férfi kézilabdacsapat győzelemmel folytatta szereplését az NB II-ben – a nőknél közben vesztes meccsen tért vissza a kispadra Tóth László edző.

Nagykanizsa–MK Pelikán Siklós KC 32-28 (14-13)

Kanizsa Aréna, 100 néző. Férfi mérkőzés. Jv.: Papp R., Vandróczki.

Nagykanizsa: Oláh – Báder 1, Szabó G. 2, Apró 5/2, Németh B. 1, Bognár 2, Csordás 5. Csere: Kovács A. (kapus), Sass 2, Kovacsics 4, Péter B. 1, Hári 4, Füstös, Vadász 1, Balogh P. 4. Edző: Csalló Ádám.

A papírforma egyértelműen a feljutással kacérkodó kanizsaiak mellett szólt, de az ellenfél, az E-csoport sereghajtója megnehezítette a vendéglátók dolgát. A mérkőzés 13. percéig a baranyaiak vezettek, majd a Kanizsa Báder Barnabás találatával vette át az előnyt (5-4). Persze ezzel még nem dőlt el semmi, a felek minimális hazai előnnyel vonultak pihenőre. A második félidő is hasonlóan indult, ám amikor Bognár Patrik 20-17-re alakította az állást, érezni lehetett, hogy a hazaiak irányítják a mérkőzést. Volt már fókuszáltabb állapotban a nagykanizsai csapat, mely azonban így is bizonyította, hogy jobb ellenfelénél, és az alapszakasz első körének zárásán megszerezte a győzelemért járó pontokat.

Jók: Apró, Csordás, Kovács A., Oláh.

Tungsram SE Nagykanizsa–NEKA U21 25-29 (14-17)

Kanizsa Aréna, 80 néző. Jv.: Szászfai, Tasnádi. Női mérkőzés.

Tungsram: Dudora – Csivre V. 6/1, Andor 1, Burghardt 5/1, Balogh B. 8/2, Horváth A. 5, Szmodics V. Csere: Bársony (kapus), Ács, Farsang, Kovács B., Kovács D. Edző: Tóth László.

A bajnoki alapszakasz második körének nyitányán a Kanizsa a balatonboglári akadémistákat fogadta, akiket az egykor a városból indult klasszis, Siti Beáta gardíroz. Egy darabig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a vendégek elléptek (9-13), de a Tungsram remek szünet előtti hajrával látótávolságon belül maradt. A folytatásban pedig még ennél jobban is alakultak a dolgok, hiszen a házigazda az 54. percben, Burghardt Victória találata után 24-25-re zárkózott fel. A végén aztán megrázta magát az esélyesebb vendégcsapat és rövid idő alatt magabiztossá tette sikerét.

Jók: Balogh B., Csivre V., Burghardt, Horváth A.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában