Gombos Zsolt főleg a támadószekcióval volt elégedett

2023.10.15. 13:41

Ötöt lőtt az FC Nagykanizsa a vasárnapi matinén...

A labdarúgó NB III. Délnyugati csoportjában vasárnap délben már lejátszotta a 11. fordulóra kiírt mérkőzését az FC Nagykanizsa. Az élcsoporthoz tartozó dél-zalaiak esélyeshez méltóan győztek idegenben, ráadásul öt gólt lőttek. Az Északnyugati csoportban a ZTE FC II. a Budaörs otthonában kapott ki

Kerkai Attila

Szilágyi Adrián (szemben) két szép gólt jegyzett, ő is sokat tett hozzá a fehérvári sikerhez

Fotó: Szakony Attila

FC Fehérvár FC II. - FC Nagykanizsa 1-5 (0-2)

Székesfehérvár, 70 néző. Jv.: Juhász B.

FC Nagykanizsa: Kálovits - Szabó P., Kovalovszki (Józsa, 77.), Szanyi, Varga D - Godzsajev - Szilágyi (Sági, 77.), Pintér, Szökrönyös D. (Horváth K., 88.), Lőrincz B. - Kondor (Fehér B., 77.). vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Ambach (66.), illetve Szilágyi (21., 74.), Kondor (36., 58.), Lőrincz B. (63. - 11-esből).

A fehérváriak második csapata jóval hátrébb foglalt helyet a tabellán, mint a vendég Nagykanizsa, így az esélyek is a dél-zalaiak mellett szóltak. Aztán, kissé nehezen lendült játékba Gombos Zsolt együttese, de megszerezte a vezetést, majd még a félidő előtt meg is duplázta azt. A folytatásban is nagy fölényben játszott a Nagykanizsa, amely szépen játszott, sorra dolgozta ki helyzeteit. A gólok sem maradtak el, Kondor egy teljesen kijátszott akció végén duplázta meg saját góljai számát, majd Lőrincz 11-esből volt eredményes. A végeredményt Szilágyi állította be aki szépen emelte át a kapuson a labdát és gurított az üres kapuba.

Gombos Zsolt: "A kezdésünk kissé álmosra sikerült, de folyamatosan melegedtünk be és onnan nem volt gond. A második félidőben is mi irányítottunk, annak örülök, hogy Kondor és szilágyi is duplázott és Lőrincz is betalált, így a támadószekciónk nagyon jól működött."

Délnyugati csoport, további eredmények: Érd–MTK II. 5-3, Kaposvár–Iváncsa 1-2, Mohács–Dunaújváros 1-0, Dunaföldvár–Paks II. 2-3, Gárdony–Szekszárd 0-3, PTE-PEAC–FTC II. 1-0, Szentlőrinc–Bonyhád 5-0.
Budaörs–ZTE FC II.  2-1 (1-1)
Budaörs, 100 néző. Jv.: Kakuk Sz. 
ZTE FC II.: Köcse – Deme, Safronov (Bodrogi, 68.), Várkonyi, Király (Lenygel, 33.) – Kozári, Csóka Do. (Baloteli, 82.), Milovanovikj – Balabás (Varga L., 68.), Németh D., Mulasics (Dobos, 46.). Vezetőedző: Koller Zoltán. 
Gólszerzők: Birtalan (1.), Horváth E. (48.), illetve Csóka Do. (38.)
Már az első percben hátrányba került a ZTE II. együttese. Ezt a hátrányt még sikerült kiegyenlíteni, de a második félidő harmadik percében újra a budaörsiek találtak be és több gól már nem született. A ZTE FC II. sorozatban harmadik mérkőzését  vesztette el. 
Koller Zoltán: „Mindkét félidő elején elaludtunk, és gólokat kaptunk. A középpályáról és elöl is hiányzott a minőség, az összkép alapján a döntetlen meg lehetett volna.”   
Északnyugati csoport, további eredmények:  Puskás FC II.–MÁV Haladás 1-1, Gyirmót II.–Komárom 4-2, Balatonfüred–ETO Akadémia 3-1, Tatabánya–Veszprém 2-2, Dorog–Kelen SC 2-2, Bicske– Sopron 3-1, III. Kerület–Csorna 5-0.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában