10 méteres légfegyveres országos bajnokság

2023.10.25. 15:45

Ismét remekeltek a zalai lövészek

A megszokott helyszínen, a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren került sort a sportlövészek újabb országos bajnokságára, a 10 méteres pisztolyos és puskás légfegyveres számokban. A zalai sikerek most sem maradtak el.

Kerkai Attila

A junior puskásoknál bajnok csapat tagjai, balról a felnőtteknél is bronzérmet szerzett Kálmán Bálint, Szabó Marcell és Varga Botond

Fotó: ZTE SKK

Légpisztolyban a nőknél Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi LK versenyzője az alapversenyben kiemelkedett a mezőnyből, hiszen 575 körrel győzött, azonban a finéléban ezúttal nem sikerült nyernie. Az augusztusi világbajnokságon 10 méteren negyedik és ezzel olimpiai kvótát szerző Fábián Sára (alap: 563 kör) remekelt és 239,6 körrel, a második Jákó Miriamot 1,3 körrel megelőzve diadalmaskodott, Major Veronikának ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel. A férfi pisztolyosoknál az egerszegi, de a BHSE versenyzőjeként Tátrai-Fejes Miklós nyert. A légpisztolyos csapatversenyben a ZTE SKK férfi együttese (Német Ferenc 531, Wolf Zoltán 520, Pintér Tibor 517) a 9. helyen végzett.

A légpuskás számokban a zalai lövészeknél a ZTE SKK versenyzői remekeltek. A felnőtt férfiaknál Kálmán Bálint, Somogyi Péter, Csókási Tibor, Varga Botond, Szabó Marcell és Havasai Ferenc mérette meg magát. Az alapverseny után közülük ketten, Kálmán Bálint és Somogyi Péter jutott be a döntőbe, ahol a két héttel korábban a Tallinban ifjúsági csapat Európa-bajnoki aranyérmes Kálmán Bálint 229.4-es eredménnyel a harmadik helyen végezett Péni István és Pekler Zalán mögött. Somogyi Péter (144.5) a hetedik helyen zárt. A Kálmán, Szabó, Somogyi összeállítású csapat az alapverseny végeztével az első helyen végzett, de az egerszegiek öröme nem tarthatott sokáig, mivel egy apró malőr következtében a ruhák visszamérésénél nem volt megfelelő az egyik érték, így kizárták a csapatot. A nőknél Szabó Zsófia 611,5-el 15., Benedek Ágnes 611,0-al 16., Horváth Orsolya 592-el a 22. helyen végezett. Csapatban a ZTE SKK a 4. lett.

 Major Veronika ezúttal bronzérmet szerzett 
Fotó: ZH

A felnőttek mellett az ifjúsági és junior korosztályokban is jeleskedtek az egerszegi lövők. Az ifi lányoknál Gombócz Tímea 394,3-al a 20. helyen végzett, a fiúk mezőnyében a Süle Nimród (396,6), Tankovics Tamás (409,6), Árvai Nimród (404,4) összeállítású csapat pedig bronzérmet szerzett.

A junioroknál Kálmán Bálint, Varga Botond, Szabó Marcell, Árvai Nimród, Tankovics Tamás és Bencze Richárd állt lőállásba az egerszegieknél. Az előző napi kellemetlenség - az elvett aranyérem - nem vetette vissza a ZTE SKK versenyzőit, ugyanis a Kálmán Bálint (629,3), Varga Botond (617,6), Szabó Marcell (617,8) összeállítású csapat aranyérmet szerzett. Az egyéni értékelésben a ZTE SKK sportolói uralták a mezőnyt, hiszen a nyolcas döntőbe négy egerszegi fiú jutott be. Nagy hajrával aztán Kálmán Bálint ezüst-, míg Varga Botond bronzérmet szerzett. Szabó Marcell a 6., Árvai Nimród a 8. helyen végzett. A ZTE SKK B csapata - Bencze Richárd, Tankovics Tamás, Árvai Nimród - a hatodik helyet szerezte meg. A lányoknál a Szabó Zsófia, Benedek Ágnes, Gombócz Tímea összeállítású csapat szintén a pontszerző hatodik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában