Az ICO Combatsport világbajnokságán jártak

2023.10.31. 16:46

Hull(t) az egerszegi aranyeső...

Az elmúlt évben ugyanígy októberben Nagykanizsán rendezték meg az ICO Combatsport világbajnokságot, az idén pedig az angliai Hull városa adott otthont az eseménynek. Melyen zalai versenyzők is ott voltak és nagyon eredményesen szerepeltek.

Kerkai Attila

Horváth Ferenc és sikeresen szerepelt tanítványai a legfiatalabbtól a legtapasztaltabbig. Fotó: ZH

Horváth Ferenc, a Fightingsport-Hungary Kick és Thai-Box SE Zalaegerszeg elnöke, aki tavaly még szervezőként volt jelen a kanizsai vb-n, most csapatvezetőként számolt be útjukról. Ami nem volt éppen egyszerű, hiszen - mint mesélte - Zalaegerszegről előbb a bécsi reptérre vezetett az útjuk, majd a londoni landolást követően autóbusszal kellett megtenni a közel 300 kilométeres távolságot Hull városáig. Ott aztán az ilyenkor szokásos vezetői értekezlet következett, Horváth Ferencnek pedig versenybíróként is közre kellett működnie.

Ami pedig a ringben történt eseményeket illeti.

- A 11 éves Nagy Gergőnek eltört a nagy lábujja, de így is harcba szállt, igazi harcosként küzdött, és dobogós lett - mesélte eredményeikről Horváth Ferenc. - Nagy fájdalmai ellenére másnap ismét küzdött, és-megtett minden tőle telhetőt. Sajnos kikaptunk, de Gergő hatalmas szívről tett tanúbizonyságot. Czilli Bálint az egyik előmeccsét sajnos nem tudta hozni úgy, ahogyan szerettük volna. Azt gondolom, ebben a rendszerben sokat kell dolgoznunk még, de meglesz az eredmény itt is idővel. A másik meccsét nálam nyerte, de a bírók döntését elfogadjuk az extra menetre, ahol már sajnos nem volt kérdéses a győztes személye. Bálintra büszke vagyok, hogy sérülten, betegen - a meccs előtt nem volt igazán jól - így harcolt. Pintér József, az egyesület veterán versenyzője a saját korosztályán kívül a felnőtt versenyzők között is indult. Öt kategóriában indult, és ötben lett világbajnok. Horváth Noel junior boxban indult, eredetileg 86 kg volt, a de a mérlegen már csak 83-t nyomott a súlya. A saját súlyában iszonyatos fölénnyel nyerte a vb-t. Az egyik francia versenyzőnek visszalépett az ellenfele, és így nem küzdhetett volna, így Noel bevállalta őt is. A francia fiú súlya 116 kg volt, de Noel ezt is megnyerte.

Az egerszegieken kívül még egy magyar csapat, a TMT Kickboxing Team két versenyzővel vett részt a vb-n, ők egy első és egy második helyezést hoztak haza. Összesítésben a Fightingsport-Hungary Kick és Thai-Box SE Zalaegerszeg 7 arany, 1 ezüst, és 5 bronzéremmel (az ICO Hungary 8 arany, két ezüst, és 5 bronzéremmel ) zárta az angliai világbajnokságot, jövőre Németországban rendezik a vb-t. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában