Vármegyei bajnokság I. osztály: az élboly tagjai nem hibáztak

2023.10.08. 18:51

Ezúttal a vendégek voltak "otthon"

A vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályában a hét végi fordulóban jobbára a vendégek voltak "otthon", hiszen a hat lejátszott találkozóból ötön vendégsiker született, míg egy mérkőzésen döntetlen született. Az élmezőny csapatai most sem hibáztak.

Zaol.hu

A szepetneki Kolman Patrik kerül lépéselőnybe őrzőivel szemben a Lenti TE- Szepetnek találkozón. Kolman gólt is lőtt a csapata sikerét hozó összecsapáson Fotó: Kósa Róbert

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Zalaszentgrót 1–2 (0–1)

Nagykanizsa, 50 néző . Jv.: Lakics P.

Kiskanizsai Sáskák: Parragi – Rákhely, Petánovics, Belső, Rácz (Ötvös), Fülöp (Herczeg), Dolmányos, Kiss J., Heiszter (Turi), Füzesi, Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.

Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Fábián (Péhl K.), Doszpoth, Ferenczi, Molnár Zs. (Horváth S.), Kovács L., Iberhart (Péhl B.), Kaprinai (Gájer), Horváth D., Pődör. Edző: Bencze Péter.

A jó erőkből álló vendégek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, többet birtokolták a labdát, de a támadásaikból hiányzott az átütő erő. A hazaiak csak elvétve tudtak kontrát vezetni, szintén eredménytelenül. A félidő közepe táján egy ügyes kényszerítő után a vendégek előnyhöz jutottak. Fordulás után változott a játék képe, a hazaiak többet próbálkoztak, s teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó, sőt a félidő néhány időszakában hazai fölény alakult ki. Ennek eredményeként a hazaiak egyenlíteni tudtak. A vendégek az utolsó tíz percben nagy hajrát nyitottak, és a találkozó 88. percében a hazaiak részéről egy elkerülhető góllal vezetést szereztek, ami egyben a győzelmet jelentette számukra.

Gólszerzők: Fülöp, ill. Molnár Zs., Ferenczi.

Jók: Rákhely, Petánovics, Dolmányos, Fülöp, ill. Jóna, Doszpoth, Ferenczi, Kovács L.

U19: Kiskanizsa–Zalaszentgrót 4–3.

Kinizsi Gyenesdiás–Technoroll Teskánd 0-5 (0-2)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Varga P.

Gyenesdiás: Für – Zsiga, Hegyi (Szekér, Dobján), Székács, Tarnóczai, Kiss P. (Fellner), Bardon, Kiglics, Czafit, Karancz (Rácz), Orbán. Edző: Kocsis Norbert.

Teskánd: Kiss B. – Gyarmati (Horváth M.), Kiss P., Gájer (Elek), Szökrönyös, Bresztovszky, Bakos, Németh N. (Megyesi), Major, Kiss D., Boronyák. Edző: Deák Ádám.

Fontos pontokat vesztett a hazai csapat. Szépen kidolgozott támadásaikból nem születtek gólok, míg a vendégek az első félidő végén szinte a semmiből tudtak duplázni. Fordulás után a Gyenesdiásnak ki kellett nyílnia az egyenlítés érdekében. Így azonban értékes játékteret engedtek át a Teskándnak, amit azok ki is használtak.

Gólszerzők: Gájer (2), Németh N. (2), Szökrönyös.

Jók: senki ill., az egész csapat.

U19: Gyenesdiás–Teskánd 1-1.

Tarr Andráshida SC–Csesztreg 0–4 (0–1)

Zalaegerszeg, 100. Jv.: Major Zs.

Andráshida SC: Paksy – Szabó B. (Fekete), Kiss B. (Sipos), László (Fábián), Lukács (Csiszár), Pataky, Németh R., Penczák, Cseke, Fülöp, Orbán (Zsuppán). Játékos-edző: László Dávid.

Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics, Biharvári, Horváth R., Kiss B., Őri Cs. (Mihályka), Magai, Őri M., Tóth B. (Szabó K.), Németh D. (Németh G.). Edző: Tamás Tamás.

A hazaiaknak mezőnyben voltak jó megmozdulásaik, helyzeteket alakítottak ki, de ezek ezúttal is kimaradtak. Az Andráshida SC-nél pár játékos hozzáállásával elégedetlen volt az edző ezen a mérkőzésen. A vendégek jobban akarták a győzelmet, így megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Kiss Ba. (2), Magai (2).

Jók: Németh R., ill. Kiss Ba., Lovrencsics, Őri M., Magai.

Lenti TE–Szepetnek 1–3 (1–3)

Lenti, 150 néző. Jv.: Kubicsek M.

Lenti: Dervalics – Mentes, Péter, Pál, Sasvári (Könye Balla), Sárkány, Kiss K., Fábián (Fentős), Ritlop, Nagy M., Csiszár (Végi). Edző: Szabó István.

Szepetnek: Bocskai – Fadgyas, Pápai, Millei, Szabó B. (Koller), Csavari (Pál), Nagy T., Dömötör (Üst),

Rákhely (Déri), Bános, Kolman (Bilák). Edző: Németh István.

A jobb játékerőt képviselő vendégcsapat dinamikus játékával megérdemelten megfordította a mérkőzést, amihez – a hazaiak szerint – a játékvezető véleményes döntései nagymértékben hozzájárultak.

Gólszerzők: Sárkány, ill. Kolman, Millei, Nagy T.

Jók: Mentes, Sárkány, Kiss, ill. Faggyas, Pápai, Millei.

Kiállítva: Péter (77., Lenti).

U19: Lenti TE–Szepetnek 9–0.

Deák-Gizmó Murakeresztúr–Magnetic Andráshida TE 1–1 (0–1)

Murakeresztúr, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.

Murakeresztúr: Molnár K. – Békefi, Czigány, Körösi (Orbán), Szilveszter, Büki (Rodek), Dezső (Márkovits), Gerencsér, Bekő, Gyuranecz, Szabó I. Edző: Visnovics László.

Andráshida TE: Czirjék – Berkovics, Darabos (Gortka G.), Tóth D., Kalamár (Baranyai), Keszei, Szabó M., Németh K., Gortka D., Igazi (Luter), Benczik. Edző: Szabó II. Zsolt.

A hazai csapat végig dominált, de az ellenfél egy szép átlövésből megszerezte a vezetést. Ezt követően is a hazaiak maradtak támadásban, ám ezen a napon a gólszerzéssel hadilábon álltak. A találkozó vége felé pedig mindkét csapat belenyugodott a döntetlenbe, igazságos eredmény született.

Gólszerzők: Szilveszter, ill. Németh K.

Jók: Gerencsér, Békefi, Gyuranecz, ill. Czirjék, Berkovics.

Semjénháza–Flexibil-Top Zalakomár 1–3 (0–1)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Kiss N.

Semjénháza: Szakmeiszter – Novák, Horváth P. (Horváth G.), Horváth Á. (Kovács Gy.), Pál (Dobri), Schuller, Szőke, Kapuvári, Bagó Bá. (Ribarics), Kozári, Bagó Be. Játékos-edző: Kovács György.

Zalakomár: Vida – Losonczi, Takács Cs., Takács D. (Horváth L.), Vass, Horváth J. (Mutter), Madarász Z., Madarász F., Mutter M., Mészáros, Madarász Sz. Játékos-edző: Horváth Zsolt.

A hazai csapatból sokan azt hiszik, hogy kiküldik a futballcipőt a pályára, és megnyerik a mérkőzést. Ilyen gyenge, lélektelen játékkal nem is lehet más, csak vereség. A Semjénháza együttese gratulál a vendégcsapat győzelméhez, ami megérdemelt.

Gólszerzők: Kozári, ill. Takács D., Madarász Z., Mutter.

Jók: senki, ill. az egész csapat.

U19: Semjénháza–Zalakomár 5–4.

A Zalalövő-Hévíz találkozót elhalasztották és november 11-én pótolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában