Sport

2023.10.04. 16:07

Európa Kupa: négy között a ZTK-FMVas

Elődöntőt játszik péntek délután a boszniai Brcko városában zajló férfi teke Európa Kupán a ZTK-FMVas együttese.

Varga Andor

Fehér Zoltán is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő szerdán Fotó: archív/Szekeres Péter

Az egerszegiek Takács László egyesületi elnök helyszíni beszámolója szerint elképesztő izgalmak után kerültek be csütörtök este a legjobb négy csapat közé. A ZTK ugyan a selejtezők során szinte végig vezetett, ám a mezőny legjobb csapatai között csupán néhány fa volt a különbség, így a hajráemberként pályára lépett Nemes Attilának bőven volt még ott tennivalója. Előtte Fehér Zoltán 671, Járfás Szilárd 609, Kakuk Levente 672, Horváth Zoltán 605, Farkas Ádám pedig 607 fát dobott, és ezt toldotta meg Nemes a maga 641 fás produkciójával. A ZTK így összességében 3805 fát ütött, ami a csapatnak a harmadik helyet és így elődöntős szereplést jelentett az Európa Kupában.

- Rendkívül szoros az élmezőny, hiszen a német Raindorf 3823, a horvát Mertojak 3810, a szlovák Podbrezova pedig 3801 fával van még ott a négy között - sorolta Takács László. - Valóban megjósolhatatlan, hogy mi következhet a folytatásban, a pillanatnyi forma fogja eldönteni a meccseket. Mindenesetre nagyon szeretnénk döntőbe jutni, az Európa Kupa első két helye ugyanis kiemelést ér a Bajnokok Ligájában, s így az elő körben el tudnánk kerülni a legerősebb csapatokat. Persze csalódottak már biztosan nem leszünk a végén, hiszen az első öt hely valamelyike és így a BL-folytatás is megvan. Azzal a célkitűzéssel érkeztünk, hogy a gyenge bajnoki kezdés után megpróbálunk a nemzetközi porondon javítani, bízunk benne, hogy az itteni sikeres szereplés megadja a csapatnak a szükséges lendületet a szezon további részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában