Olimpikonok nőttek fel mellette

2023.09.12. 08:39

Keczeli Zoltán lett a keszthelyi Pelso Társaság idei kitüntetettje

A városban működő Pelso Társaság a 2020-ban, dr. Csite András javaslatára alapított díjjal minden évben a sport, az egészségügy és a kultúra területén kiemelkedőt nyújtó egyénnek vagy csoportnak emlékplakett átadásával ismeri el teljesítményét.

Góth Imre

Középen, kezében az emlékéremmel a jutalmazott Keczeli Zoltán, mellette balról Nagy Bálint államtitkár és Horváth Imre elnök, dr. Benedek Katalin, dr. Varga Andrea a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Dósa Csaba társaságában

Fotó: Góth Imre

A társaság a 2023. évben úgy döntött, hogy a Farkas Ferenc szobrászművész által készített bronzplakettet Keczeli Zoltánnak adományozza, így ő lett a Pelso Társaság díjának a negyedik jutalmazottja.

- Zala élsportjának kiemelkedő edzője, sportágának Európa-bajnoka, a Magyar Sportlövők Szövetségének futócél szakágvezetője, a BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub elnöke, az elért eredményei alapján objektíven megítélhetően megérdemelte az elismerést - indokolta a döntésüket Horváth Imre, a Pelso Társaság elnöke. - Aki kinevelt két olimpikont, sportra, becsületre, a tisztességre neveli tanítványait, az méltán megérdemli ezt a díjat. Az emberek azt ünneplik, amire emlékezni szeretnének, mert az ünnepnek meghatározó szerepe van a közösség életében.

Az elismerésben részesült Keczeli Zoltán így nyilatkozott kérésünkre a díjátadást követően:
- Horváth Imre sporttársam volt, így fogadtam a telefonhívását, ezért először meglepődtem, hogy rám gondoltak. A hajón átadott díj indoklásától pedig meghatódtam. Én ezt a díjat mások nevében vettem át, hiszen amit csinálok, azt édesapámtól, valamint Paróczai Andrástól és Németh Gyulától tanultam. Ugyanazt az irányvonalat követjük, amit ők annak idején elkezdtek, és büszke vagyok arra, hogy ma már 270 fős az egyesületünk létszáma - ezek voltak Keczeli Zoltán szavai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában