Dr. Villányi Antalról nevezik el a megyei kosárlabda bajnokságot

2023.09.08. 19:00

Egy hét múlva kezdődik a Göcsej Kupa

Jövő pénteken rajtol az 54. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa férfi kosárlabda-torna, melyen négy együttes vesz részt, természetesen ott lesz a mezőnyben a Zalakerámia ZTE KK is. Az idén sem csak a felnőttek, hanem a fiatalok is lehetőséget kapnak egy torna keretében a bizonyításra.

Kerkai Attila

Keller Iván, a ZTE KK játékosa célozza meg a gyűrűt a legutóbbi bajnokságban rendezett egyik ZTE KK-Sopron találkozón. Ő továbbra az egerszegieket erősíti, így ott lesz a pályán a Sopron elleni jövő pénteki elődöntőben

Fotó: Pezzetta Umberto

Nézzük előbb az indulókat. Úgy illik, hogy a vendéggel kezdjük, így a mezőny egyetlen külföldi csapata a cseh Basket Brno lesz, mellette az Egis Körmend, a Sopron és ahogy említettük, a Zalakerámia ZTE KK alkotja a négyes mezőnyt. S ha már itt tartunk, a felnőttekével párhuzamosan zajló U16-os tornán a SzOSI (Szombathely), a KASI (Kaposvár) és a Zalakerámia ZTE KK fiatajai vesznek részt. Ők nem a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, hanem az Ostoros Károly Csarnokban játsszák a mérkőzéseiket.

A rendező Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség (ZVMKSZ) időközben elkészítette a felnőtt torna sorsolását, hiszen a kiírás szerint pénteken két mérkőzést rendeznek és így alakul ki a helyosztók menetrendje. A győztesek jutnak a szombati döntőbe, míg a vesztesek a 3. helyért lépnek parkettre. Tehát, jövő pénteken 16 órakor rendezik a Körmend-Basket Brno összecsapást, majd ezt követően 18 órától a Zalakerámia ZTE KK - Sopron elődöntő következik. Szombaton előbb a bronzmérkőzés (16.00), majd a döntőt (18.00) következik.

Ami a részleteket illeti, a ZVMKSZ elnöke, Szücs József elöljáróban elmondta, a sorozatnak ugyan nem sikerült névszponzort találniuk, de a sorozatot folytatják és ápolni fogják a hagyományokat. Mindez amiatt hangsúlyos, hiszen idén elhunyt dr. Villányi Antal, a megyei szövetség korábbi elnöke, akinek a neve egybeforrt a Göcsej Kupával, hiszen a kezdetektől szervezte.

- Az ötvennegyedik Göcsej Kupát rendezhetjük és ez a szám is kötelez bennünket, hogy ápoljuk a hagyományt és biztosan nem fog megszakadni a sorozat - mondta Szücs József. - Szerettük volna, ha egy névadó támogatót sikerül megnyernünk, de ez most nem jött össze. Viszont nem mondunk le róla, megpróbálunk a jövőben két-három-négy évre állandó támogatót találni, hogy a szervezés ezáltal könnyebben menjen. A létszám tekintetében nehéz ma már újabb csapatokat bevonni, hiszen ebben az időszakban szinte majdnem mindegyik álvonalbeli csapat megrendezi a maga tornáját, utána pedig indul a bajnokság.

Az elnök persze nem feledkezett meg dr. Villányi Antal személyéről sem szólni.
-Tóni bácsit mindenki ismerte és mindenki szerette, a torna bulletinjében mindenképpen megemlékezünk róla, hiszen nélküle a Göcsej Kupa nem lenne az, amivé lett. A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség pedig úgy döntött, hogy a hamarosan kezdődő megyei bajnokságot az ő emlékére ezentúl Dr. Villányi Antal Zala Vármegyei Kosárlabda Bajnokságnak nevezzük - jelentette be Szücs József.
Az 54. Göcsej Kupára a belépők mindkét nap egységesen 1500 forintba kerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában