ZVE-bronz Kolozsvárról

2023.09.19. 19:30

Az egerszegi tőröző fiatalok nemzetközi mezőnyben szerepeltek

Kolozsváron álltak pástra a ZVE tőrözői, ahol az U14-es korosztály számára az Európai Körverseny egyik állomását rendezték meg a nemzetközi U15 és U17-es korcsoportú viadal mellett.

Kerkai Attila

A ZVE Kolozsváron járt küldöttsége, balról Hodor Csanád, Iván Nándor, Delacasse Vilmos, Pataki Zoltán edző, a bronzérmes Gróf Domonkos és Bóbics Ádám

Fotó: ZVE

A Zalaegerszegi Vívó Egyesületet öten képviselték, őket Pataki Zoltán edző kísérte el. Az U15-ös korosztályban a 49 fős mezőnyben Gróf Domonkos a pontszerző 5., míg Bóbics Ádám az ugyancsak pontszerző 6. helyen végzett. Mindketten a tábla két első kiemeltjével vívtak a legjobb 4 közé kerülésért. További eredmények: 17. Delacasse Vilmos, 37. Iván Nándor.

Az újoncok és fiatalabbak U14-es Európai Körversenyén viszont már dobogós ZVE-helyezés is született. A 40 fős mezőnyben Gróf Domonkos egész napos szinte hibátlan versenyzéssel a legjobb 8 közé kerülésért csapattársával, Bóbics Ádámmal vívott, és miután két tussal győzött, az elődöntőig meg sem állt, ahol a későbbi aranyérmes tudta csak megállítani, és az előkelő bronzérmes 3. helyen végzett. További eredmények: 14. Bóbics Ádám; 16. Delacasse Vilmos.

A kadétok, azaz az U17-es korosztályú tőrözőknél 53-an indultak. Hodor Csanád a 25. helyen, míg egy évvel fiatalabb csapattársa, Iván Nándor a 34. helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában