Magyarország- Törökország: Füle Mátyás győzelemmel mutatkozott be

2023.09.16. 12:47

A szombati páros siker már továbbjutást ért a Davis Kupában (frissítve)

A pénteki két egyes győzelem után szombaton a párosmérkőzéssel folytatódott a Magyarország-Törökország tenisz Davis Kupa-osztályozó A keszthelyi helikon Teniszcentrumban. A mieink újabb sikert könyvelhettek el, ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése.

Kerkai Attila

A nagykanizsai Füle Mátyás bemutatkozása tökéletekre sikerült, hiszen szettveszteség nélkül hozta a mérkőzését Fotó: MTI

Férfi teniszezőink szombaton is verőfényes időben készülődhettek a párharc újabb felvonására, Nagy Zoltán szövetségi kapitány pedig a Valkusz Máté, Marozsán Fábián kettős küldte pályára, a másik oldalon Altug Celikbilek, Cem Ilkel duó várt rájuk. Az első nap ezer néző volt jelen Keszthely legújabb sportlétesítményében, hiszen a helikon Teniszcentrumot júliusban avatták fel, szombaton pedig talán egy kicsivel még többen szurkoltak a mieinknek. A magyar páros nagyon határozottan kezdett, hiszen 4:0-ra is ellépett, s ekkor jött némi meglepetés, hiszen a törökök 4:3-ra feljöttek. Azonban ennyi volt bennük, hiszen Marozsánék innentől nagyon határozottan játszottak és nyerték a szettet. Ahogy a másodikat is, s mondhatni, még simábban, így pedig 3-0-ra vezetett már Nagy Zoltán szövetségi kapitány együttese. Ezzel eldőlt, hogy a magyar Davis Kupa-csapat jut tovább a februári újabb körbe, amin már a világdöntőbe kerülés lesz a tét, azaz a legjobb 16 közé kerülés.

Valkusz Máté (balról) és Marozsán Fábián hozta a szombati meccsét, ami továbbjutásért ért Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport 

Hivatalosan két egyes mérkőzés még hátra volt, de a DK szabályzata szerint a párharcok negyedik mérkőzéseit minden esetben le kell bonyolítani, 4-0-ás vagy 3-1-es állásnál pedig a kapitányok közösen határoznak arról, hogy lejátsszák-e az ötödik találkozót. Az eredeti tervek alapján Marozsánnak kellett volna kiállnia, ám Nagy Zoltán kapitány úgy döntött a helyzet ismeretében, hogy az újonc Füle Mátyást küldi pályára. 
Azt a Füle Mátyást, aki Nagykanizsán kezdett el teniszezni, majd a ZTE TK-ban is játszott korosztályos versenyzőként. A nagykanizsai fiatalember ma már az MTK sportolója, de - ahogy a keddi sajtótájékoztatón lapunk kérdésére is elmondta, amikor csak teheti hazalátogat Kanizsára, hiszen a család itt él. Nos, szombaton a lelátóról érkező hangok alapján sokan szorítottak neki a helyszínen az Ergi Kirkin elleni mérkőzésén. Füle az első szettben  nagyot küzdött, hiszen nagy csatában sikerült neki 7:6-ra nyernie. De a szettelőny megvolt és a másodikban is akadtak szoros játékok, de Füle hozta ezt a játszmát is, így győzelemmel mutatkozott be a magyar Davis Kupa csapatban.
- Szeretném megköszönni azoknak a nézőknek, akik itt maradtak erre a mérkőzésre is, hiszen  már nem volt neki tétje - nyilatkozta győzelme után Füle Mátyás. - Köszönöm  biztatást, még nem játszottam ennyi ember előtt és főleg nem itt Zala megyében> Köszönöm a csapatnak is, hogy befogadott. 
Nagy Zoltán szövetségi kapitány is elégedetten nyilatkozott: 
-Bíztunk a győzelemben, ami végül szettveszteség nélkül sikerült. maximálisan elégedett vagyok mindenkivel. Fontos, hogy mindig megfelelő csapategység legyen, most és a jövőben is ez lesz a legfontosabb.  


Végeredmény: 
Magyarország–Törökország 4-0 
Pénteken játszották:  
Egyes: Marozsán Fábián-Altug Celikbilek 7:5, 6:2. Piros Zsombor-Cem Ilkel 6:2, 6:3. 
Szombati mérkőzések:  
Páros: Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Cem Ilkel, Altug Celikbilek 6:3, 6:3.
Egyes:  Füle Mátyás–Ergi Kirkin 7:6, 6:2. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában