A 2. forduló jelentette a végállomást

2023.08.20. 10:07

Tartalékosan ZTE-búcsú a női kupától

Egy hete, a női labdarúgó Simple Női Kupa 1. fordulójában a ZTE FC együttese Nagykanizsán nyert és jutott tovább, ezúttal viszont hazai pályán búcsúzott a 2. forduló után.

Bedő István

Szegedi Anita (3-as számmal) kétszer is betalált, de csapata búcsúzott Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC – Pápai ELC 3-4 (1-2)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh Dóra.

ZTE: Kiss - Nagy (Gál), Szegedi, Sopronyi, Hetyei (Hargas), Tóth, Simon, Hannig, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Miklós). Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Szegedi (44., 89.), Vitusz (69.), illetve Pödör (6., 65.), Buzdor (34.), Németh (85.).

Gyakorlatilag a magyar Kupa megfelelője a női mezőnyben a simple Kupa és a tartalékos ZTE ezúttal hazai pályán szerepelhetett. Az egerszegiek kerete nem volt teljes, többen hiányoztak munkahelyi és más elfoglaltság miatt, így a nevezettek között tizenegy utánpótlás korú játékos volt. A vendégek gyorsan ráéreztek, hogy lehet keresnivalójuk. Gyorsan megszerezték a vezetést, a bekapott gól megfogta a a szintén NB II-es zalai csapatot. Egy darabig mezőnyjáték folyt a pályán, majd fél óra után tovább növelte előnyét a Pápa. Az első félidő hajrájában még szépített a házigazda, de fordulás után a vendégek növelték az előnyt. A találkozó hajrájában még következett egy gólváltás, de összességében a ZTE FC végig futott az eredmény után, és nem volt esélye a továbbjutásra.

Pergelné Kalamár Andrea: - A helyzeteit jobban kihasználó vendégek megérdemelten nyertek, és léptek tovább a kupában. Nálunk továbbra is gondok vannak a helyzet kihasználással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában