Nemzetközi edzőtábor a Balaton partján

2023.08.13. 09:00

Hét ország párbajtőrözői gyakorolnak kilenc napon át Gyenesdiáson

Hét ország több mint száz, jobbára válogatott versenyzője vesz részt a Balaton Vívóklub kilenc napon át tartó nemzetközi edzőtáborában a gyenesdiási Kárpáti-iskola tornacsarnokában, ahol gyermek, serdülő, kadett, junior és felnőtt sportolók gyakorolnak kilenc napon át.

Péter B. Árpád

Több mint száz párbajtőröző gyakorol kilenc napon át a gyenesdiási sportcsarnokban

Fotó: Péter B. Árpád

Hasonló tábort évről évre rendeznek Keszthelyen, s most ez a hagyomány folytatódik a gyenesdiási iskola új sportcsarnokában, ahol például korosztályos Európa-bajnokok, világversenyek és nemzetközi kupák érmesei vesznek részt napi két edzésen. A magyarok mellett svájci, svéd, bolgár, angol, osztrák és német párbajtőrözők gyakorolnak a pástokon.

Borosné Eitner Kinga mesteredző szerint itthon megvan a széles alapbázis, ám a jó eredményekhez kitartó, áldozatos munka kell, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Ennek jegyében dolgoznak a Balaton Vívóklubban is.

– Hetente négy alkalommal tartunk edzéseket keszthelyi vívótermünkben, egyszer pedig keretedzésre visszük a legjobbakat – fogalmazott Borosné Eitner Kinga, a junior férfi párbajtőrválogatott keretedzője, a Balaton Vívóklub elnöke. – Ezen kívül sportolóink edzőtáborokban vesznek részt, és sok hazai s nemzetközi versenyen mérettetik meg magukat. Gyakorlatilag januártól december végéig zajlik az élet nálunk.

Király Mátyás, a Balaton Vívóklub 18 éves versenyzője hat esztendeje foglalkozik a sportággal. Azóta sorra járja a különböző viadalokat, amelyekről érmek sorával tér haza. Idén – egy sérülést követően – csapatban korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett.

– Kell a szorgalom, de sokat számít a tehetség is, s az is fontos, hogy milyen egy versenyző karaktere. Egy visszafogottabb típus annyira nem tud érvényesülni, mint egy nagyobb szájú ember, aki beleáll dolgokba és sokkal karizmatikusabban versenyez – összegzett az Eb-győztes párbajtőröző.

A nemzetközi edzőtábor résztvevői az edzések mellett a térség turisztikai látnivalóival, élményeivel is megismerkednek az itt töltött idő alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában