Sport

2023.06.26. 16:14

Ott voltak a kanizsai lányok a bronzmeccsen is Ljubljanában

Idén is több tucatnyi leány kosárlabdázhat a nyárindító napközis edzőtábor keretében, melyet a Kanizsa Diákkosárlabda Klub, valamint a Kanizsai Vadmacskák SE szakmai stábja szervez. Miként azt már tavaly tehették, idén is a Kanizsa Aréna várta a fiatalokat, főszerepben természetesen a kosárlabdával.

Kerkai Attila

Az első sorban a kanizsai lányok , akik gratulálhattak válogatottunk tagjainak is Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

A kenguru, gyermek, serdülő és kadet-junior korosztályos lányok több csoportban látogathatták a sportcsarnokot, s a labdapattogtatás mellett sok egyéb, kikapcsolódást, regenerációt elősegítő program is szerepelt a repertoárban. Sőt, miként azt a kanizsai női kosárlabda szakmai igazgatója, Gábor Erzsébet elmondta, gondoltak egy merészet, s ha már úgyis itt a szomszédban, Szlovéniában rendezték a női kosárlabda Európa-bajnokságot, népes kis küldöttségükkel ki is ruccantak Ljubljanába, először a magyarok szerbek elleni győztes csoportmeccsére.

Az utazás pedig folytatódott, hiszen a kis csapat vasárnap is ott volt a mieink franciák elleni bronzmérkőzésén.

– Nagyon jó volt a hangulat, a lányok végigszurkolták a mérkőzést, csak az a kár, hogy nem jött össze az érem. Nagy élmény volt mindenkinek ez a találkozó is, most minden lány aki itt van a táborban eldöntötte, hogy válogatott akar lenni! Azt gondolom, kellenek ezek az élmények - tette hozzá Gábor Erzsébet.

A nyárindító edzőtábor ezen a héten is folytatódik, kicsit már lazábban, például van a programban kerékpáros túra is. A Kanizsai Vadmacskák SE szakmai vezetőségének pedig itt az újabb kihívás, hiszen az egyesületnél ismét nevezhet a női Amatőr NB I-be a következő szezonra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában