I. Göcsej Kupa leány labdarúgó-torna

2023.06.06. 19:15

Novai bronz és ez volt még csak a kezdet

Népes mezőny, sok néző, és ideális körülmények. Ezek voltak a leginkább jellemzői az I. Göcsej Kupa leány labdarúgó-tornának, amit Nován rendeztek meg, ráadásul a helyi lányok harmadik helyezése kifejezetten üdítően hatott a végén.

Kerkai Attila

A harmadik helyezett novai csapat, középen edzőjük, Süket Ferenc

Forrás: ZH

Hét csapat vett részt azon az U12-es korosztályú tornán, amit első alkalommal rendezett meg az ADA Nova SE, és a mostani sikert elnézve szinte biztosan vagyunk benne, hogy nem utoljára. Az I. Göcsej Kupán olyan nagynevű klubok csapatai is részt vettek, mint a Fehérvár FC, a ZTE FC, a PMFC, vagy az Újpest FC, illetve az akadémiák közöl a szombathelyi Illés-Viktória és az ETO FC Győr. kilencven játékos vonult fel a megnyitóhoz, akiket nagyon sokan elkísértek Novára, ahol máris meglepetés érhette őket, hiszen kiváló környezet fogadta őket a Lénárt Lajos Sportcentrumban.
A körmérkőzéses lebonyolítás azt jelentette, hogy összesen 21 meccset játszott a meghívott hét csapat, amelyeken nagyon színvonalas összecsapásokat, szép gólokat, hatalmas védéseket és rengeteg szép megoldás jellemezte a viadalt. Az ADA Nova leányai pedig nem kis meglepetést okozva végül bronzérmesek lettek. A ZTE FC együttese végül ötödikként zárt.

A csapatok remek környezetben mérkőzhettek meg egymással, a képen a PMFC és a Fehérvár FC találkozójának egyik pillanata
Fotó: Szekeres Péter

A torna rendezői nevében Szekeres Zoltán, a Nova SE elnöke úgy értékelt, hogy a torna színvonala egyedülállóan magas volt, és roppant jó érzés volt látni, hogy a csapatuk felveszi a versenyt bármelyik nagymúltu klubbal.- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült ilyen jó eredményt elérnünk és gratulálunk az összes csapatnak, az összes játékosnak és edzőnek - jegyezte meg Szekeres Zoltán. - A tornát nem titkoltan hagyományteremtő jelleggel szerveztük és a visszajelzések alapján nagy esély van arra, hogy jövőre is hasonlóan színvonalas versenyt tudunk biztosítani a Dunántúl legjobb csapatainak és a legügyesebb lányoknak. Céljaink között szerepel, hogy bővítsük a résztvevő csapatok létszámát, és ha lehetőségünk nyílik rá, akkor nemzetközivé is szeretnénk tenni azt.

A torna végeredménye: 1. ETO FC Győr, 2. Illés-Viktória Szombathely, 3. ADA Nova SE, 4. PMFC, 5. ZTE FC, 6. Újpest FC, 7. Fehérvár FC. Az edzők szavazatai alapján különdíjazott játékosok. A torna legjobb góllövője: Lakatos Panni (ETO FC). A torna legjobb játékosa: Imre Blanka (Illés-Viktória). A torna legjobb kapusa: Juhász Szofi (FC Fehérvár). A legjobb hazai játékos: Bedő Nóra (ADA Nova).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában