A kupasiker után

2023.05.07. 17:16

ZTE FC: így kell lezárni egy ilyen hetet! (galériával)

Friss kupagyőztesként először léphetett pályára bajnoki találkozón a ZTE FC labdarúgó csapata, amely vasárnap a Puskás FC-t fogadta. Az egerszegiek a kupasiker után idehaza is létfontosságú sikert értek el, ami most nagyon kellett nekik.

Kerkai Attila

Klausz Milán (jobbról) és Eduvie Ikoba, a ZTE FC két gólszerzője. A legjobbkor találtak be

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
Zalaegerszeg, 2248 néző. Jv.: Erdős (Vigh-Tarsonyi, Horváth Z.).

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Mocsi, Safranov (Kálnoki-Kis, 65.), Gergényi - Meshack (Németh D., 51.), Kovács B., Bedi, Grezda (Szalay, 51.) - Ikoba (Huszti, 76.), Klausz (Szendrey, 51.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Puskás FC: Markek - Szolnoki, Posztobányi (Bartolec, 46.), Spandler, Brandon (Kiss T., 81.) - Batik, Favorov - Komáromi (Gruber, 46.), Levi, Corbu (Zahedi, 76.) - Colley. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Gólszerzők: Ikoba (13.), Klausz (45+1.), Colley (26.).
Sárga lap: Safranov (29.), Mocsi (48.), Szendrei (86.)illetve Brandon (37.), Colley (39.), Szolnoki (72.), Spandler (90+7.).

Kiállítva: Colley (90+1.)

A szerdai, Budafok elleni Magyra Kupa-döntőn győztes ZTE FC szakvezetője, Boér Gábor alaposan átalakította vasárnapra együttese összeállítását. Ami valahol várható volt, hiszen 120 perces csata volt a lábakban, aztán következett az ünneplés... Szóval nem éppen a megszokott szerda-vasárnap ritmus érvényesült a felkészülésben. Ám mindez teljesen érthető volt.

A találkozó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg az egy héttel korábban, tragikus balesetben elhunyt Fuisz Richárdról. A 25 éves korában elhunyt fiatal a ZTE FC játékosa volt és szerepelt a kék-fehérek felnőtt együttesében is. Csóka Dániel, Bojan Sankovic, Tajti Mátyás ezúttal a keretben sem volt, Kálnoki-Kis Dávid, Szendrei Norbert, Mim Gergely kispados volt a szerdai kezdők közül. A másik kupavonatkozás az ellenfél személye volt, hiszen a ZTE FC éppen a Puskás FC-t búcsúztatta ugyanitt az MK elődöntőben április elején egy 120 perces csata végén. Az, hogy fűtötte a felcsútiakat a revans-vágy, elképzelhető volt, de aztán a 13. percben úgy adódott, hogy hátrányba kerültek. Egy viszonylag könnyű, felpasszolt labdát Posztobányi rosszul vett át, Ikoba azonnal megtámadta és el is vette azt, végül higgadtan, 14 méterről laposan helyezett a bal alsó sarokba, 1-0. Eduvie Ikobának ez volt a szezonbeli 11. találata, de ezt megelőzően már nagyon régen, november 8-án volt eredményes, amikor a Kisvárda ellen duplázott. A hazai vezetés megvolt, de a Puskás FC átvette az irányítást és a 26. percben egyenlített. Előbb Demjén védte Levi fejesét, de nem szabadult fel a zalaiak kapuja, végül Mocsi sarkáról pattant a labda Colley elé, aki 4 méterről nem hibázott, 1-1. Kupagyőzelem ide, nagy siker oda, azt azért nem szabadott elfelejteni, hogy a ZTE FC az utolsó négy fordulóban a bentmaradásért harcol és számára minden pont számít. Zoran Lesjak lesről fejelt a kapuba, majd kissé paprikás lett a hangulat, amikor Colley akár a másik sárga lapját is megkaphatta volna, de végül nem villant semmilyen lap, amit nem egészen értettek hazai oldalon...

És akkor jött a félidő slusszpoénja. Gergényi bal oldali bedobása jutott el középen Klauszhoz, aki levette a labdát, szépen fordult le védőjéről és ballal, 6 méterről a léc alá bombázott, 2-1. A 18 esztendős támadó élete első NB I.-es gólját szerezte.

A szünetben még nem, de nem sokkal később hármat is cserélt Boér Gábor, ami egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy friss embereket küldjön pályára. Csapata vezetett és az eredményt meg akarták tartani már az egerszegiek, de persze a dobogós reményeket tápláló Puskás FC sem akart kikapni. Harcos meccs volt, a közönségnek pedig tetszett ez. A Puskás FC próbált nyomást helyezni a hazaiakra, de szervezett volt a zalai együttes, amelybe folyamatosan érkeztek a friss erők. A 72. percben Szalay szabadrúgásból csaknem megcsinálta azt, amit a kupadöntőn, csak most öt centi hiányzott ehhez, egy percre rá pedig ugyanő ziccert hibázott. Az egerszegiek érezhetően felszabadultan játszottak, nagyon akartak nyerni, és nyertek is, a Puskásból pedig a végén Colley-t is kiállították.

Ezzel a sikerrel a ZTE FC nagyot lépett céljai elérése felé, ráadásul vasárnap jó játékkal örvendeztette meg szurkolóit.
Így kell lezárni egy ilyen hetet!

Boér Gábor szerint így tudták meghálálni a szurkolók biztatását

A ZTE FC - Puskás Akadémia találkozó után így értékelt Boér Gábor, a ZTE FC és Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője.

Boér Gábor: – Először is megköszönöm a közönségnek azt a biztatást, amit kaptunk tőle a kupadöntőben és ezt úgy tudtuk megköszönni, ha ma nyerünk. A csapatnak is köszönöm a mai játékot, hiszen új felállásban kellett pályára lépni és az egész mérkőzésen extrát küzdött mindenki. Az volt a terv, hogy így cseréljünk a második félidőre és azokat küldjük be, akik majd lendületet tudnak adni a csapatnak.

Hornyák Zsolt: – Gratulálok a ZTE-nek a kupasikerhez és ma is sikerült neki legyőzni minket. Úgy éreztem,  hogy amikor egyenlítettünk, akkor  rá tudunk majd lőni erre egy újabb gólt, de a félidő utolsó pillanatában éppen a hazaiaknak sikerült ez. A ZTE a küzdőszellemével tudta megnyerni a mai találkozót és okosan lehozták a meccset a megszerzett előnyükkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában