Óriási siker!

2023.05.03. 10:26

Hosszabbítás után kupagyőztes a ZTE FC!

ZH

120. perc: Vége a mérkőzésnek! A ZTE FC a hosszabbításban, a 117. percben Németh Dániel, majd a 122. percben Szalay Szabolcs találatával döntötte el a párharcot. 

A ZTE FC története első kupagyőzelmét ünnepelheti. 

 

 

 

 

21:30

 
 
 

 

21:22

Nem született a gól a második félidőben sem, így hosszabbítás következik.  A második félidőben alig forogtak veszélyben a kapuk és már jól láthatóan a fáradtság is látszott a csapatokon. 

20:54

 

 

20:49

 

 

20:16

45. perc: Véget ért az első félidő. Mindkét csapatnak volt lehetősége, de nem született gól az első játékrészben. Egy alkalommal a kapufa mentette meg a góltól a ZTE csapatát, amikor Kálnoki-Kis lábáról felpattant a labda. Kiegyenlített első félidőt láthattunk. 

 

 
 
 
 
Az első félidő kiegyenlített küzdelmet mutatott
Fotó: Pezzetta Umberto

20:12 

 

 

19:51 Elkezdődött... Fotók: Pezzetta Umberto

 
 
 
 
 

 

 

19:28

 

19:08

Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto

18:46:  Kifutott a ZTE FC csapata is melegíteni, még nagyobb hangerővel szólt a biztatás. Fél percre rá a Budafok együttese is megérkezett, a másik oldalról is jött a biztatás, de nem volt kétséges, hogy az egerszegieké volt a dübörgőbb....

18.40: Kezdenek megtelni a Puskás Arénában a ZTE FC szurkolóinak fenntartott szektorok. Az imént Vlaszák Géza  kapusedző és a keret két kapusa, Demjén Patrik és Gyurján Márton jött ki melegíteni. Azonnal felhangzott a már stadionban lévők torkából a "Hajrá, Zete!". Később egészen biztosan nagy hangulat lesz. 
 

18.14. Videó: Pezzetta Umberto

 

 

17.27. Szurkolók a Keletinél

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

17.25: Már gyülekeznek a ZTE szurkolói Keleti pályaudvarnál

Fotó: Kerkai Attila

 

15.45:

15.00 A ZTE FC Baráti Kör Egyesület (amelyet Zalaegerszeg városa és a ZTE FC klub is támogatott) különbuszokat indított a kupadöntőre, amelyek 12 és 14 órakor indultak a ZTE Stadion elől. A buszokon főleg a ZTE FC utánpótlás csapataiban szereplő játékosok kaptak helyet kísérőikkel, edzőikkel.

 

14.00 

 

13.00: Elindult a ZTE szurkolói vonat (amit a megyei közgyűlés és a zalaegerszegi önkormányzat is támogatott) körülbelül 800 fővel, diákokkal és kísérőikkel a fővárosba, hogy csatlakozva a többi ZTE-szimpatizánshoz, együtt szurkoljanak a győzelemért és a Magyar Kupáért. A vonat várhatóan 17 órára érkezik a Keleti pályaudvarra, ahonnan együtt vonul több ezer szurkoló a Puskás Arénába.

A vonatra igyekvő fiatalok Zalaegerszegen
Fotó: Fehér Márk

Több ezren mennek Zalaegerszegről Budapestre és buzdítják kedvenc klubjukat, a ZTE-t a Puskás Arénában. Azonban akik nem tudnak elmenni a mérkőzésre, ők is valahogy próbálják kivenni a részüket a szurkolásból. Zalaegerszegen az egyik busz például az információs táblájára írta ki: "Hajrá, ZETE!"  

A ZTE FC csapatát buzdító busz Zalaegerszegen
Forrás: ZH

Néhány napja a városban a ZTE szimpatizánsai molinókat helyeztek ki "Mindenki a Puskásba" felirattal, hogy minél többen vegyenek részt személyesen a szerdai mérkőzésen.

"MINDENKI A PUSKÁSBA" molinó Zalaegerszegen belvárosában
Fotó: Fehér Márk

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában