Legyünk minél többen a Puskás Arénában!

2023.04.25. 11:00

Nyolcszáz diák már biztosan ingyen utazhat a Budafok-ZTE FC kupadöntőre

A hétfői edzőváltás ellenére az élet nem áll meg a ZTE FC-nél, hiszen készülődni kell a jövő szerdai MOL Magyar Kupa döntőjére. Evvel kapcsolatban tartott kedd reggel közös sajtótájékoztatót dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere és Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa. A május 3-i Budafok-ZTE FC kupadöntő mindenkinek közös ügy lett Zalában.

Kerkai Attila

Balról dr. Pál Attila, középen Végh Gábor, jobbról pedig Bali Zoltán. Ők is és mindenki azt szeretné, ha remek hangulatú kupadöntő lenne a jövő szerdai, és persze ZTE-sikerrel érjen véget

Fotó: Pezzetta Umberto

A hétfői napon - mint már ismert - a teljes szakmai irányításban váltás történt a ZTE FC-nél. Menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt, és távozott posztjáról Dragóner Attila sportigazgató is, miközben Boér Gábor lett az új szakvezető, Sallói István pedig a sportigazgató. Minden amiatt történt - ahogy az érintettek nyilatkozták - , hogy a ZTE FC sikerrel vívja meg a bent maradásért folytatandó harcát és sikerüljön a történelmi tett, a Magyar Kupa elhódítása.
Kedden reggel pedig már ez állt a fókuszban. Sajtótájékoztatót hívtak össze, amin ismertették az előkészületeket. Elsőként Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa számolt be annak a kezdeményezésnek a most már kézzelfogható eredményéről, hogy 800 diák ingyenes utaztatását sikerült biztosítani.


- Az első percben mellénk állt a megyei közgyűlés és a város önkormányzata, amikor kiderült, hogy csapatunk bejutott a Magyar Kupa döntőjébe - említette Végh Gábor a keddi sajtótájékoztatón. - Arra gondoltunk, miként tudnánk minél több embernek biztosítani a lehetőséget, hogy eljusson a Puskás Arénába, hiszen a ZTE FC nemcsak a város, hanem Zala megye csapata is. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, valamint az önkormányzat is támogatta ezt az ötletet, anyagilag hozzájárultak, továbbá a szervezésben is szerepet vállaltak. Az első pillanatban nem tudtuk, milyen érdeklődésre számíthatunk, így egy nyolcszáz fős különvonatot foglaltunk le. Az meglepett engem is, hogy egy nap alatt megtelt a szerelvény, annyian jelentkeztek rá. Az pedig már nem rajtunk múlt, hogy nem tudtunk további vagonokat foglalni, ennek ugyanis műszaki okai voltak. Soha nem látott lehetőség kapujában van a klub, hiszen Magyar Kupát még nem nyert. Azt szeretnénk, ha sikerülne és minél többen lennének szemtanúi ennek a helyszínen.
A megyei közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila arról beszélt, hogy a ZTE-nek mindig is nagyon sok vidéki szurkolója volt és van jelenleg is. Köztük fiatalok, ezért első szóra partnerek voltak a kezdeményezésben.
- Azt akartuk, hogy főleg gyerekek, fiatalok legyenek, akiket így tudunk támogatni, és ingyenes utazást biztosítani a kupadöntőre - mondta dr. Pál Attila. - Bízunk benne, hogy ezek a gyerekek, akik most eljutnak a magyar futball szentélyébe, a Puskás Arénába, még jobban kötődnek majd lakóhelyük értékeihez, így a sporthoz is. Ezúton kérek mindenkit, hogy legyünk minél többen a Puskás Arénában, hiszen Zalaegerszeg lehetne az országban a második vidéki város, amelynek lenne bajnok és kupagyőztes labdarúgó- és férfi kosárlabdacsapata. Ezt eddig csak Székesfehérvár mondhatja el magáról.
Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere egy személyes emléket osztott meg a hallgatósággal. Mint mondta, amikor 2010-ban a ZTE FC először játszhatott kupadöntőt, ő is ott volt az akkori Puskás Ferenc Stadionban, mint a fővárosban tanuló egyetemista. Akkor a fináléban a DVSC csapata győzött, de mint mondta, 2023-ban sikerülhet elhódítani a kupát, ezért kért ő is mindenkit arra, hogy legyenek minél többen a lelátókon.
- A ZTE neve egybeforrt Zalaegerszeg városéval, ezt mindenhol tapasztaljuk - fogalmazott az alpolgármester. - Azt remélem, hogy a most Budapesten tanuló egyetemisták, akik innen kerültek a fővárosba, ők sem hagyják ki az élményt, ahogy korábban én sem. Mindent elkövetünk, hogy segítsük a szurkolók utazását, így az önkormányzat jelentős összeggel támogatta a ZTE FC Baráti Kör Egyesületet is a szervezett buszos út költségeinek csökkentése érdekében. Információim szerint három-négyszáz drukker már foglalt helyet a járatokra, de van még hely.
Kérdésünkre válaszolva Végh Gábor abbéli reményét fejezte ki, hogy szeretnék, ha húszezren vagy többen lennének jövő szerdán a Puskás Arénában, hiszen nemcsak a ZTE FC és a Budafok drukkereit érdekelheti a döntő. Az MLSZ például lehetőséget biztosít az egyesületekben és a Grassroots-programokban résztvevő iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyerekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.
A Budafok-ZTE FC MOL Magyar Kupa-döntőre a jegyértékesítés hétfőn kezdődött és csak online vásárolhatók meg a jegyek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában