Svájci, osztrák és hazai versenyekkel

2023.04.10. 17:00

ZKSE: szezonnyitó hétvége

Igazán mozgalmas hétvégével indították az új versenyszezont a Green Zone-ZKSE kerékpárosai, akik két külföldi és egy hazai versenyen öregbítették a klub hírnevét.

Varga Andor

Ausztriában Bruchner Máté szállította a legjobb egerszegi helyezést

Forrás: ZKSE

Az egerszegiek junior válogatottja, Bruchner Regina a svájci Gränichen település közelében, a nemzeti csapat tagjaként vett részt pályafutása első mountain bike XCO világkupa-futamán. És ha már ott volt, nem is tétlenkedett: a női mezőnyben a 13. helyen, a legjobb magyarként zárt, amivel 16 VK-pontot is kasszírozott - ennek később, a nemzetközi versenyeken a rajtba szólításnál lesz például jelentősége. Érdemes megemlítni, hogy a korosztály két évfolyamot, a 17 és 18 éveseket öleli fel, Regina pedig még a fiatalabbak közé tartozik a mezőnyben. Csak őket tekintve az ötödik legjobb eredmény volt a zalai kerékpárosé az igencsak húzós svájci emelkedőkön.

Nem volt kellemesebb a terep Ausztriában, Langenlois térségében sem, ahol a 31. KTM Kamptal Nagydíjat rendezték meg ugyanekkor, hat ZKSE-s versenyzővel a mezőnyben.

Eredményeik. Nők, U15: 9. Szücs Borbála. Férfiak, U13: 7. Bruchner Máté. U15: 33. Pálos Bence. U17: 33. Forgács Patrik. Junior: 12. Endrédi Máté. Masters: 10. Dervalics Gábor.

A szezonnyitó hétvége krónikáját a 3. Kajdacs Nagydíj országúti verseny tette teljessé, melyen Kálmán Dániel Ákos a 65 kilométeres távot a 9. legjobb idővel teljesítette az U17-es korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában