Helyi sport

2023.04.05. 18:30

Az idei első bajnokság és az idei első zalai tájfutó-érmek

Túljutottak a zalai tájfutók is az idei első országos bajnokságon, hiszen a tömegrajtos csapatbajnokságon, továbbá a szenior korosztályokban az ultrahosszútávú bajnokságon mintegy 800 induló állt rajthoz, köztük a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói.

Kerkai Attila

A Göcsej KTFE serdülő fiú csapata bronzérmes lett

Forrás: ZH

A Bakony nyugati lejtőin, Németbánya térségében rendezték meg a tájékozódási futók idei első országos bajnokságát. A felnőtt és utánpótlás korosztályokban a váltakozó szintkülönbség mellett a futást a sűrű bozót és a verseny közben lezúduló eső, jégeső nehezítette. A csapatbajnokságon két fiatal zalai csapat is dobogón végzett. A N16-os korosztályban a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata (Molnár Csenge, Dóra Csepke, Porgányi Emma) nagyszerű futásokkal a 3. helyen végzett. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Göcsej KTFE serdülő fiú csapata, akik Mézes Botond Csegő, Czigány Mátyás, Hegedűs Márton összeállításban futottak jól az erős mezőnyben.

Bányai Attila bajnoki címet szerzett


A csapatbajnokság további pontszerzői. F14E: 5. TRIÓ Egerszeg ZTC (Véber Dominik, Kaj Huba Csaba, Kolcsár Nimród). F16E: 7. TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Bence, Radó Sebestyén, Bokány Bátor). N14E: 5. Göcsej KTFE (Dávid Júlia Vivien, Büki Hanna Dorina, Heim Sára). N16E: 8. Göcsej KTFE (Pozsega Mira, Czigány Emma, Schmal Kitti). N18E: 8. TRIÓ Egerszeg ZTC (Várady Helka, Hörcsök Boglárka, Francsics Tamara). N20E: 5. TRIÓ Egerszeg ZTC (Antal Sára, Radó Gyöngyvér, Kolcsár Panna). N21E: 6. Göcsej KTFE (Takács Szilvia, Takács Orsolya, Pózna Anna Ibolya)
A szenior korosztály a csapatbajnoksággal párhuzamosan ultra hosszútávon küzdött a bajnoki érmekért. Itt a TRIÓ Egerszeg ZTC két sportolója szerzett érmet: Bányai Attila mindössze egy másodperccel megelőzve a másodikat nyert az F80-as kategóriában. Sárecz Éva pedig a N40-es korcsoportban kis különbséggel szorult le az első helyről és szerzett ezüstérmet.

A ZTC N16-os korosztályú csapat harmadik lett, Sárecz Éva (balról) a szeniorok között szerzett ezüstérmet
Forrás: ZH


További jobb zalai eredmények. F45A: 7. Sárecz Lajos (TRIÓ Egerszeg ZTC). F50A: 11. Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg ZTC). F60A: 4. Varga József (Göcsej KTFE). F75A: 11. Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC). N35A: 5. Bertóti Diána (Göcsej KTFE). N40A: 4. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC), 6. Császár Éva (Göcsej KTFE). N50A: 8. Porgányiné Henrich Piroska (TRIÓ Egerszeg ZTC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában