Befejezi pályafutását

2023.04.27. 11:30

A hétvégi nyirádi ralikrossz idénynyitón áll utoljára rajthoz Répási Róbert

A hétvégén a Veszprém megyei Nyirádon rendezik meg az idei ralikrossz országos bajnokság idénynyitó viadalát, mely azonban Répási Róbert számára zárást jelent inkább: a ZoneRX csapat versenyzője a viadal végén szögre akasztja a sisakot és új kihívások után néz a sportágban.

Varga Andor

Répási Róbert a pályafutása utolsó versenyére felkészített Skoda Fabia előtt

Fotó: Varga Andor

Répási Róbert 1992-ben, az ország legfiatalabb versenyzőjeként, 14 évesen kezdte pályafutását a ralikrossz ob-n egy Ladával, az utolsó versenyhétvégén pedig ugyanazt a Skoda Fabiát hajtja majd, amivel az előző szezont is teljesítette. Az elmúlt több, mint három évtizedbe négy magyar bajnoki cím fért bele, megválasztották itthon az év ralikrossz versenyzőjének, számos pályacsúcs fűződik a nevéhez, nemzetközi eredményei közül egy Közép-európai Zóna futam megnyerésére a legbüszkébb (ez is Nyirádon történt), de az utóbbi három év miatt sem kell szégyenkeznie.

– Az újonnan alakult ZoneRX csapat színeiben három szezont vállaltam és ezek mindegyikén összetett dobogón zártam – idézte fel Répási Róbert. – Voltam első, második, majd harmadik, így ha nem is a csúcson, de annak közelében fejezhetem most be a pályafutásomat. Nem érzem már magamban azt a tüzet és energiát, ami nélkül az autósportot sem érdemes csinálni, átadom inkább a lehetőséget a fiatalabbaknak. Van bőven feladatom a vállalkozással, az autószervizben is, nem beszélve a családi kötelezettségekről. És a sportágtól sem szakadok el, sőt: beválasztottak a szakágat irányító bizottságba, már jövő keddtől indul a munka, aminek célja a ralikrossz megújítása lesz.

Emellett pedig a következő időszak feladata az utód, vagy utódok megtalálása is: akinek átadhatja a stafétát, a tapasztalatait, s aki a zalaegerszegi autósport hagyományait továbbviszi.

Aki pedig szeretné még egyszer versenyezni látni Répási Róbertet, kerekedjen fel a hétvégén: Nyirád nincs messze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában