Judo

2023.03.08. 15:43

Közel járt az Ek-pontokhoz Mátéffy Gábor

Az olaszországi Lignanóban szerepelt a Zalaegerszegi Judo SE versenyzője, Mátéffy Gábor, aki junior Európa-kupa versenyen vehetett részt.

Kerkai Attila

Mátéffy Gábor

Forrás: ZH

Tizenkilenc ország 328 versenyzője vett részt a Lignano városában rendezett junior Európa-kupán , ahol Mátéffy Gábor, a Zalaegerszegi Judo SE junior válogatott versenyzője a 73 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre. Ebben a kategóriában 47 induló nevezett, Mátéffy Gábor pedig elsőéves juniorként, komolyabb elvárások nélkül, tapasztalatszerzés céljából utazott a versenyre.

Három győztes mérkőzéssel a negyeddöntőig menetelt. A 32 közé jutásért ipponnal győzött az osztrák Kaserer Alexander ellen, 16 közé jutásért wazarival győzött az olasz Pelligra Vincenzo ellen, 8 közé jutásért ipponnal győzött az olasz Capasso Rocco ellen. Ezt követően viszont a negyeddöntőben vereséget szenvedett a szintén magyar Pokk Armandtól. A vigaszágon még folytathatta az egerszegi judós, azonban már nem sikerült javítani, hiszen egy fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedett a cseh Lisy Jantól, így lecsúszott a pontszerző 7. helyről.

– Összességében nagyon elégedettek vagyunk Mátéffy Gábor teljesítményével, aki szorgalmának köszönhetően töretlenül fejlődik és alaposan túlteljesítette az elvárásokat. Az idei évben még legalább három Európa-kupán szeretnénk, ha Gábor részt tudna venni – számolt be terveikről ifj. Nagysolymosi Sándor, a ZJSE vezetőedzője. – Másik tehetségünk, Ódor Noel pedig ezen a hét végén Zágrábban vesz részt ugyancsak Európa-kupa viadalon, de az ifjúságiak között. Ő az 50 kg-osok mezőnyében lép szőnyegre, s ez lesz számára az idei első nemzetközi megmérettetés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában