Megemlékezés és koszorúzás

2023.03.30. 14:53

Az évfordulóról és a Keszthelyen eltemetett sportolókról is megemlékeztek Keszthelyen

Csik Ferenc halálának 78. évfordulóján Keszthelyen a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör tagjai és Manninger Jenő a város polgármestere megkoszorúzták az 1936-as olimpiai bajnok, Keszthely díszpolgárának sírját.

Kerkai Attila

A megemlékezés résztvevői a keszthelyi temetőben Csik Ferenc sírhelyénél

Forrás: ZH

Dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke mielőtt elhelyezte a megemlékezés virágát, beszédében felelevenítette a bajnok életútját, Keszthely való kötődését és életének utolsó soproni napját. Külön emlékeztette a hallgatóságot, hogy ugyanebben a díszsírhelyben nyugszik a város büszkeségének édesanyja és leánya is.

A baráti kör tagjai megemlékeztek a keszthelyi Szent Miklós temetőben nyugvó Gellér Sándorról az Aranycsapat tartalék kapusáról és Barcza Elemérről, aki Csikhez hasonlóan az 1936-os olimpián vehetett részt lovasként.Az eseményen részt vett Major Veronika a város jelenkori olimpikonja a légpisztoly szám jelenlegi világranglista vezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában