Táncverseny

2023.03.08. 13:23

Aranyérmekkel tértek haza a letenyei táncosok

Fennállása több mint tízéves története során most első alkalommal vettek részt a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola tánc tanszakos növendékei Magyar Bajnokság rangot viselő versenyen, és rögtön nagyszerű eredményeket értek el. A közelmúltban Zalaegerszegen megtartott versenyről négy arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzéremmel tértek haza.

Gyuricza Ferenc

A letenyei táncosok a versenyt követően

Forrás: Letenyei AMI

A World Artistic Dance Federation táncszövetség által megszervezett zalaegerszegi versenyre rögtön négy páros, valamint két formációs koreográfiával neveztek a letenyei intézmény táncosai. Nívós és kiélezett versenyben álltak helyt, ahol a bemutatott produkciókat nemzetközi szakmai zsűri értékelte, a szövetség szabályzatának megfelelően. A letenyei versenyzők közül a Faragó Boldizsár és Csiszár Nóra alkotta páros bizonyult a legeredményesebbnek, ők két versenyszámban is (junior 1 standard kezdő kategória, illetve junior 1 latin középhaladó kategória) a dobogó legfelső fokán végeztek. A junior 1 kezdő latin kategóriában ugyancsak bajnoki címet nyert a Kovács Zsombor és Fordán Petra alkotta páros, illetve a gyermek 2 kezdő egytánc cha-cha kategóriában induló Rohonczi Hunor és Erdős Larissza páros.

Forrás: Letenyei AMI 

A formációs koreográfiák mezőnyében egy második, valamint egy harmadik helyezést szereztek még meg a letenyei táncosok. Előbbit a felnőtt páros formáció film és musical kiscsoport kategóriában érte el a Gresa Soma, Horváth Katalin Szilvia, Sánta Roland, Sánta Fruzsina, Lakatos Dániel és Tóth Vivien Lia összetételű csoport, utóbbit pedig a lányformáció junior 1 latin kiscsoport kategóriában a Biró Bianka, Gyergyák Rebeka, Hencz Hajna, Pőce Flóra, Szigligeti-Tar Lili és Tóth Rozina alkotta együttes nyerte el.

A növendékeket felkészítő Muik Dávid táncpedagógus szerint önmagában már az is megtiszteltetés egy olyan kis intézménynek, mint a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola, hogy részt vehet egy magyar bajnokságon, ám az ott elért eredmények minden előzetes várakozásukat felülmúlták, s ez hatalmas motivációt adott a folytatáshoz. GYF

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában