Ki tud élni az újabb eséllyel?

2023.02.24. 20:23

ZTE FC–Fehérvár: az idén még nyeretlen csapatok csatája az NB I-ben

Újabb hazai találkozó vár a ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapatára. Szombaton 14.30 órától a ZTE Arénában a Fehérvár FC lesz a vendég, mely az egerszegiekhez hasonlóan az idén még nem nyert bajnokit.

Kerkai Attila

Az egerszegi Szalay Szabolcs védők között az ugyancsak gól nélkül véget ért, Mezőkövesd elleni hazai meccsen. Javítani kell az utolsó érintéseken

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mindkét csapatnál nagyon vágynak már egy sikerre, ami a ZTE FC-nek idén nem jött össze idehaza a Mezőkövesd és a Vasas ellen sem. Mindkét esetben mezőnyfölényben játszott Ricardo Moniz együttese, melynek azonban továbbra sem megy a góllövés. Az ötödik tavaszi forduló következik (a ZTE FC számára a hatodik meccs, hiszen januárban pótolta az FTC elleni korábbi találkozóját is), s továbbra is is az a kérdés foglalkoztatja a zalai drukkereket, mikor nyer végre a ZTE FC. Az újabb találkozó előtt a csapat holland vezetőedzőjét kérdeztük, ő mikét látja a csapat helyzetét 

– Ön szerint is nehéz helyzetben van az együttes? – kérdeztük Ricardo Moniz. 

– Nem gondolom, hogy így lenne – válaszolta. – Ha visszatekintünk a hazai mérkőzéseinkre, a Fradi ellen pontot, míg a Mezőkövesd és a Vasas ellen győzelmet érdemeltünk volna. Mindkét találkozón jóval több helyzetet alakítottunk ki, mint az ellenfél, a Mezőkövesd ellen pedig közel hetven százalékban birtokoltuk a labdát, ám riválisaink „leparkolták a buszt” a kapujuk elé. A játékunk az utolsó harmadig rendben van, kilencvenöt percen át nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet, amelynek nagyon kevés passzt engedélyezünk. Sokat fejlődtünk a presszingben, ezt az adatok is mutatják. Keményen dolgozó csapat vagyunk, mely tele van fiatal és tehetséges magyar játékosokkal. Három mérkőzés vár ránk egy héten belül, és hiszek abban, hogy a befektetett munka megtérül. 

– Hogyan látja, okozhatott csapaton belül elbizonytalanodást, hogy eddig elmaradtak a győzelmek? 

– Többnyire olyan csapatok ellen játszunk, amelyek nálunk nagyobb anyagi háttérrel rendelkeznek. Nagyobb önbizalommal kell játszanunk, de nem érzek elbizonytalanodást. Tele vagyunk fiatal játékosokkal, akik idővel vezéregyéniségekké kell, hogy váljanak a pályán. Az én feladatom, hogy segítsem őket ebben. 

– Kikre számíthat a Fehérvár ellen? Van esetleg váratlanul kieső labdarúgó? 

– Bedi Bence még sérült, de rajta kívül mindenki bevethető. A héten igazolt Eros Grezda a szabadnapján is bejött, hogy egyéni edzésmunkát végezzen és minél hamarabb felvegye a ritmust a társaival. Már ő is játékra kész, de hogy milyen hosszan, arról a pénteki edzést követően döntünk. Technikás játékos, aki tapasztalatával a segítségünkre lehet. 

– Milyen mérkőzésre számít szombaton? Hiszen a Fehérvár FC-nek is nagyon kellene már egy sikerélmény. 

– Agresszívan és proaktívan fogunk pályára lépni. Az utóbbi meccsek szerint hátul stabilak vagyunk, de az utolsó érintéseken javítani kell, ezért nagyon sokat gyakoroltuk a héten a befejezéseket. Remek egyéni képességű játékosok alkotják a Fehérvárt, érdekes mérkőzésre számítok, melyen dominálni szeretnénk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában