Célba veszik a bajnoki címet

2023.02.16. 19:32

Komoly erőpróbákkal indítanak a kanizsai kézisek

A hétvégén folytatódnak a kézilabda NB II. Délnyugati csoportjának küzdelmei a Tungsram SE női és férficsapatai számára is. A harmadik zalai együttes, a Hévíz SK most nem, hanem a következő héten vívja első tavaszi találkozóját.

Kühne László

Füstös Attiláék Pécsett kezdenek, és nem is ígérkezik könnyű találkozónak a PVSE elleni csata

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az NB I/B-s szereplést megcélzó és csoportjában listavezető kanizsai férfiegyüttesre rögtön egy idegenbeli rangadó vár, hiszen Csalló Ádám legénysége a negyedik helyezett Pécsi VSE-hez utazik. A cél természetesen az első hely megőrzése egy győzelemmel.

– A csapattal szembeni elvárás az eddigi évekhez hasonlóan a bajnokság megnyerése és a magasabb osztályban való részvétel kiharcolása – fogalmazott a dél-zalaiak edzője, Csalló Ádám. – Az őszi szezon elteltével vezetjük a bajnokságot egy ponttal riválisaink előtt, ez mindenképpen pozitívum. Sajnos veszítettünk három pontot, emiatt van azért együttesemben hiányérzet. A felkészülésünk jól sikerült a tavaszi szezonra, keretünk Bognár Patrik Budai Farkasoktól történő érkezésével bővült. Célunk, hogy megőrizzük az első helyezésünket. Amennyiben a sérülések elkerülik a szűk keretünket, úgy gondolom, pozitívan tekinthetünk az előttünk álló időszakra, és minden adott hozzá, hogy valóra váltsuk a tavaszra kitűzött terveinket.

A szintén NB II.-es lányok itthon kezdik meg szereplésüket, február 19-én 15 órai kezdettel a Kanizsa Arénában a Szekszárdi FGKC csapatát fogadják. A mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek Baranyai Zsolt edző tanítványainak, hiszen az ellenfél a tabella ötödik helyét foglalja el, de a vesztett pontokat tekintve dobogós.

– A téli pihenő után január 17-én kezdtük meg az öthetes felkészülésünket – mondta el Baranyai Zsolt, a nagykanizsaiak trénere. – Heti két alkalommal volt edzésünk, helyet kapott ezekben fizikális, taktikai és technikai fejlesztés is. Az első hetekben a futásé és a lerohanásoké volt a főszerep, hiszen fontos a megfelelő állóképesség kialakítása, a későbbiekben pedig a technikai és taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly. Edzőmérkőzéseket is játszottunk, próbáltunk minél jobban felkészülni a bajnokságra. A lányok megfelelő motivációval és elszántsággal dolgozták végig a felkészülést.

Maradva a hölgyeknél. A  szintén az NB II. Délnyugati csoportjában szereplő Hévíz SK ezen a hétvégén még nem kezdi meg a tavaszt. A fürdővárosiak szabadnaposak lesznek, a jövő héten a Gárdony-Pázmánd U22 vendégeként indítják sorozatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában