Teke Bajnokok Ligája

2023.02.18. 17:31

Győzött, de kiesett a ZTK FMVas (galéria)

A hazai 5:3-as győzelem nem lett elég a BL négyes döntőbe jutáshoz.

Zaol

Hiába szorítottak most is sokan a ZTK továbbjutásáért, Járfás Szilárdék (a képen) ugyan nyertek, de kiestek...

Fotó: Szekeres Péter

A spliti 6:2-es vereség után bizakodott, a ZTK FMVas csapata, hogy hazai pályán olyan különbséggel nyerhet, hogy ott lehet az együttes a férfi tekézők  Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A győzelem ugyan összejött a zalaiaknak, de a horvátok 9:7-es összesítéssel bejutottak a fináléba.

ZTK FMVas – KK Mertojak Split 5:3 (3690:3661)

Bajnokok Ligája férfi teke mérkőzés, a legjobb négy közé jutásért, második találkozó.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Fehér Z. 641–Jelicic 590, Kakuk 633–Grivicic 643, Járfás Sz. 620–Totic 633, Pintér (Gombos) 557–Muse 609, Nemes 612–Matic 579, Farkas Á. 627–Kovac 607.
A zalai oldalon a taktikai elképzelés szerint a jól dobó játékosok kezdtek, de az ellenfélnél is a jól teljesítők léptek pályára. Fehér Zoltán magabiztosan nyert, a másik két zalai dobó viszont nagy csatában kikapott. Innentől az egerszegieknek már nagyon extrát kellett volna nyújtani, hogy sikerüljön a továbbjutás. A folytatásban hazai oldalon jött egy gyenge teljesítmény, igy már csak a győztes búcsú lehetett a cél a házigazdák számára, ami Nemes Attila, és Farkas Ádám győzelmével sikerült.


A bő játékoskerettel rendelkező vendégek a hazaiak minden taktikai lépésére jól reagáltak, és összességében megérdemelten jutottak tovább.
– Visszatekintve a két találkozóra, úgy vélem az első mérkőzésen dőlt el a továbbjutás - értékelt a szombati találkozó után Fehér László, a ZTK FMVas edzője: –  Idehaza, a gyengélkedő horvátokat megfoghattuk volna, sajnos nem tettük. Amikor felírtam a kezdő csapatot, ők ráírtak erre, majd rövid időn belül megváltoztatták a kezdőjüket. Ám, a teke szabályai ezt lehetővé teszik. A splitiek kerete majdnen kétszer olyan bő, mint a miénk. Annak örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a BL-től. A sorozatban becsülettel helyt álltunk, innentől ,arad számunkra a hazai Szuper Liga, ott igyekszünk maradandót alkotni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában